Piticul meu adora pastele cu branza asadar eram foarte convinsa ca voi merge la sigur cu aceasta reteta…..si asa a fost. A golit farfuria in cateva minute 🙂 Pastele sunt foarte cremoase si delicioase datorita sosului fin si plin cu branza. Folositi cu incredere orice branza sau cascaval aveti in casa. Uitasem sa va spun ca se pregateste foarte repede, in 30 de minute aveti masa servita 🙂
Ingrediente 2 portii:
200-250g paste la alegere (eu am folosit paste cu spanac)
300ml lapte fierbinte
20g unt
1 lingura cu varf faina
200g cheddar (sau cascaval, cas, branza de burduf)
Sare, piper
Optional parmezan
Preparare: Puneti apa cu sare la fiert si fierbeti pastele dar neaparat sa ramana al dente. Gustati pe parcurs si cand vi se par aproape facute scurgeti-le de apa. In timp ce fierb pastele pregatiti sosul.
Teoretic e un sos bechamel fara nucsoara in care se adauga la final branza, binenteles daca doriti se poate adauga si nucsoara rasa. Pe foc mic se topeste untul intr-o cratita mica dupa care se adauga faina si se amesteca rapid cu un tel. Imediat incepeti sa turnati in fir subtire laptele fierbinte amestecand constant sa nu se formeze cocoloase. Adaugati branza rasa, sare, piper si fierbeti in jur de 4-5 minute amestecand mereu in sos. Intre timp au fiert si pastele care se scurg de apa si se amesteca cu sosul de branza.
Se unge o forma cu unt in strat ft subtire. Daca aveti ajutor e si mai bine, eu am un mic ajutor care mereu trebuie implicat ca altfel se lasa cu scandal.
Se toarna amestecul de paste si se introduce in cuptorul preincalzit la 200C pentru 15 minute, caldura sus-jos. Dupa ce expira timpul se presare cu parmezan ras sau cascaval si se reintroduce in cuptor pt 5 minute dar de data asta pe functia grill.
Serviti imediat. Pofta buna 🙂