A doua incercare de macarons.
Ingrediente:
110g fulgi de migdale sau migdale intregi
200g zahar pudra
2 linguri pudra de cacao
90 g albus invechit,la temperatura camerei(se lasa albusurile in frigider pt 2-3 zile)
40g zahar
Migdalele, zaharul pudra si pudra de cacao se pun in robot cu cutitele atasate si se mixeaza pana se transforma totul in pudra. Apoi se trece totul prin sita.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile incep sa capete consistenta, se adauga zaharul tos, lingurita cu lingurita, pana rezulta o bezea lucioasa si fina.
Se adauga tot amestecul de migdale peste albusuri si se amesteca incet cu o spatula pana se omogenizeaza totul.In jur de 2 de minute.
Luam o lingura din compozitie si o turnam pe o farfurie. Daca moţul dispare in 10-15 secunde, aluatul este gata. Daca nu, mai amestecam cateva secunde si verificam din nou.Atentie sa nu fie aluatul prea moale.
Cu ajutorul unui pos cu varf rotund facem cercuri din aluat (la distanta de 2 cm), apoi lovim tava de masa de cateva ori pt a elimina aerul din aluat. Peste cateva am presarat nuca de cocos.
Se lasa pe blat pana se usuca si fac crusta (60 de minute). Cel mai bine verificati apasand usor cu degetul pe macarons.
Se coc la 130 de grade pe ventilatie pt 15-16 minute.
Se umplu cu crema si se lasa in frigider peste noapte, intr-o cutie de plastic sau in ambalaje speciale de macarons. Inainte de a le consuma, se scot din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
Creme:
50g mascarpone la temperatura camerei + 50g ciocolata cu lapte topita,racorita.
50g mascarpone la temperatura camerei + 50g ciocolata alba topita,racorita.
50g mascarpone la temperatura camerei+ 1-2 linguri dulceata de visine dat prin blender.
Ingredientele se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer.Se lasa in frigider in jur de 30 de minute.