Madlene/Madeleine.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7688

DSC_7711

 

Pufosenii aromate si gustoase, numai bune langa un pahar de lapte sau o ceasca de ceai/cafea 🙂

Ingrediente 36 buc:

3 oua
1 lingurita coaja rasa de portocala
1 lingura extract de vanilie
130g zahar
130 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 gr unt topit
2 linguri mac

 

Mod de preparare: Punem untul la topit sa aibe timp sa se raceasca pana ii vine randul. Ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul, extractul de vanilie si coaja rasa de portocala pana compozitia se deschide la culoare si devine spumoasa (in jur de 5 minute).

DSC_7673  DSC_7674

Faina, praful de copt, sarea se cern impreuna si se adauga in 3 transe peste amestecul de oua, amestecand incet si cu grija cu un tel.

DSC_7675

Se adauga si macul.

DSC_7676

La final se incorporeaza in 2-3 transe untul, amestecand incet cu telul.

DSC_7677  DSC_7678

Compozitia se da la frigider pentru 1 ora.

DSC_7682

Formele de madlene se tapeteaza cu unt si faina (la nevoie), se adauga 1 lingurita cu varf de compozitie si se coc in cuptorul preincalzit la 170C pentru 10-12 minute.

DSC_7684  DSC_7716

Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Optional se presara deasupra lor zahar pudra sau se invelesc in ciocolata topita.

DSC_7685

DSC_7704

DSC_7697

DSC_7692

 

Sursa.

 

Comments

comments