Maioneza


Print Friendly, PDF & Email

DSC_0245

 

In copilarie mama ma punea mereu sa pregatesc maioneza amestecand cu lingura de lemn. Aveam impresia ca e obligatorie pentru reusita maionezei. Uite ca nu e!

De cand la casa si bucataria mea, mereu am pregatit maioneza cu mixerul vertical pe viteza medie si telul atasat. Nu am patit sa se taie vreodata.

Folosesc asa:

1 galbenus crud, 1 lingurita cu varf mustar dijon sau mustar cu boabe de mustar, 200 ml ulei de floarea soarelui sau ulei de porumb, 1-2 lingurite apa foarte rece.

La inceput omogenizez bine galbenusul cu mustarul. Apoi adaug uleiul incet, cu mixerul pornit mereu pe treapta medie. Uneori la final adaug apa rece si mixez putin. Ce face defapt apa rece? Se albeste maioneza si se face mai cremoasa.

Optional se adauga sare, piper alb.

Comments

comments