Midii si creveti in sos de unt, usturoi si vinw


Print Friendly, PDF & Email

 

Divin! E singurul cuvant care se potriveste la acest preparat. Trebuie doar sa va atentionez ca partea cu curatatul midiilor dureaza mult si degetele vor avea putin de suferit. Este extrem de important sa eliminati mustatile midiilor si sa curatati foarte foarte bine exteriorul lor cu un burete sau perie de sarma deoarece au tot felul de depuneri si impuritati. Alte 2 aspecte foarte importante este sa aruncati tot ce este crapat/lovit/gaurit/desfacut (inainte de gatire) si midiile care nu s-au deschis dupa ce ati terminat de pregatit preparatul. Sa va spun de sos? Mai bine va las sa descoperiti singuri 🙂

Ingrediente 3 portii:

1 kg midii proaspete

250g creveti curatati, cruzi (folosesc king prawns congelati din lidl)

100g unt

2 capatani de usturoi pisate

3 fire de ceapa verde tocate

100ml vin alb sec

Patrunjel verde

Sare, piper proaspat rasnit

Pt garnitura:

1 si 1/2 cani orez basmati

Unt, sare, piper, turmenic

Preparare: In primul rand se curata midiile. Se elimina mustatile de pe fiecare midie cu ajutorul unui cutit, trebuie doar sa trageti cu putere si se desprinde. Cu un burete de sarma frecati bine exteriorul midiilor sub jet de apa rece pana se curata de impuritati, tot felul de depuneri si „lucesc”. La mine a durat in jur de 1 ora….dar merita 😛 Dupa ce ati aruncat tot ce era desfacut sau crapat, spalati-le din nou in mai multe ape (apa rece). Bun, trecem mai departe.

Intr-o tigaie incapatoare topiti untul pe foc mic si sotati ceapa impreuna cu usturoiul pisat cateva minute pana se inmoaie ceapa. Se adauga midiile, crevetii dezghetati (sau proaspeti daca folositi), vinul, putina sare, mult piper si se gatesc amestecand mereu timp de 4-5 minute. In scurt timp midiile se vor desface dar continuati sa amestecati. La final se adauga patrunjelul verde si se gusta sosul. La nevoie mai adaugati sare sau piper. Dupa ce ati adaugat patrunjelul verde mai lasati pe foc cateva secunde dupa care serviti imediat. Nu uitati sa aruncati midiile care nu s-au desfacut.

Fructele de mare se pot servi cu felii de paine prajita pe care o inmuiati in sosul absolut delicios sau cu orez cu turmenic cum am servit noi. Sper sa va placa.

Serviti cu un pahar de vin alb sec rece rece 🙂

Pofta buna 🙂

Comments

comments