Ingrediente pentru crema:
250g mascarpone
200ml smantana pentru frisca
Zahar pudra dupa gust
1 pastaie de vanilie
Foietaj proaspat (reteta aici) sau din comert
Fructe la alegere: zmeura, fruct de cactus, visine din compot, struguri si kratz.
Crema: Bateti spuma smantana pentru frisca cu zaharul pudra, adaugati mascarpone, bobitele din pastaie si mixati pe viteaza cea mai mica pana se incorporeaza mascarponele. Atentie sa nu mixati prea mult ca se poate taia. Se tine in frigider pana ii vine randul.
Krantz: Topiti 50g zahar intr-o cratita pe foc mic fara sa amestecati. La nevoie doar se misca tigaia sa se topeasca zaharul uniform.
Adaugati 50g fulgi de migdale (daca sunt crude se coc la 200C pentru 3-4 minute)
, amestecati bine si rasturnati totul pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Intindeti compozitia si lasati sa se raceasca complet. Dupa racire zdrobiti cu suciotorul pana obtineti bucatele mici. Ce nu folositi depozitati intr-o cutie/borcan cu inchidere ermetica.
Foietajul: Intindeti foietajul (daca l-ati pregatit in casa) si decupati dreptunghiuri egale (5×10). Foile se aseaza in tava,
peste ele hartie de copt
si deasupra hartiei asezam o tava identica care sa apeste foile de foietaj. Daca nu aveti o tava identica folositi o tava putin mai mica decat cea in care coaceti foile.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 12 minute. Asa trebuie sa arate.
Pe urma se presara deasupra lor zahar pudra si se pun inapoi in cuptor, de data asta se porneste functia grill si se coc pentru 2-3 minute pana se caramelizeaza zaharul. Stati cu ochii pe cuptor tot timpul sa nu se arda foile. Se lasa sa se raceasca complet.
Asamblare: Folosind un sprit intindeti crema peste o foaie,asezati fructele iar deasupra asezati inca o foaie de foietaj. Pudrati cu zahar si decorati dupa bunul plac.