Muffins cu lamaie si mac.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7229

De cateva saptamani am zis ca trebuie sa pregatesc niste muffins cu mac si lamaie…….si tare ma bucur ca in sfarsit le-a venit randul. Sunt perfecte la micul dejun sau la orice petrecere, cu sau fara crema.

Masura: 1 cana de 240ml

Ingrediente 15 buc:

1 si ½ cana faina

1 lingurita praf de copt

½ lingurita sare

1 cana zahar

¾ cana ulei

1 ou

1 albus

2/3 cana lapte

Coaja de la 1 lamaie

4-5 linguri suc de lamaie proaspat stors (aprox. 2 lamai)

5 linguri mac

Crema:

200ml smantana pentru frisca

Zahar pudra dupa gust

250g mascarpone

1 pastaie de vanilie

Preparare: Cuptorul se preincalzeste la 190grade C.

Intr-un bol incapator se cern impreuna faina, praful de copt si sarea. Se incorporeaza zaharul cu un tel pe urma se pune deoparte.

DSC_5341

In alt bol se omogenizeaza uleiul, oul, albusul si laptele. Se adauga sucul de lamaie (compozitia va avea un aspect taiat), coaja de lamaie, si se amesteca bine.

DSC_5340

Amestecul lichid se toarna peste faina si se omogenizeaza.

DSC_5342

La final se incorporeaza macul. E in regula daca raman cateva cocoloase.

DSC_5343  DSC_7205Aluatul se toarna in forme de muffins si se coc pentru 20-22 de minute. Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

DSC_5345  DSC_7206

Crema: Smantana pentru frisca se bate spuma cu zaharul pudra. Se adauga mascarponele, bobitele din pastaie si se mixeaza la cea mai mica viteza pana se incorporeaza mascarponele. Atentie sa nu mixati prea mult ca riscati sa se taie crema. Se tine in frigider pana se racesc muffins-urile.

Pofta buna 🙂

DSC_7143  DSC_7145

Comments

comments