De cateva saptamani am zis ca trebuie sa pregatesc niste muffins cu mac si lamaie…….si tare ma bucur ca in sfarsit le-a venit randul. Sunt perfecte la micul dejun sau la orice petrecere, cu sau fara crema.
Masura: 1 cana de 240ml
Ingrediente 15 buc:
1 si ½ cana faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
1 cana zahar
¾ cana ulei
1 ou
1 albus
2/3 cana lapte
Coaja de la 1 lamaie
4-5 linguri suc de lamaie proaspat stors (aprox. 2 lamai)
5 linguri mac
Crema:
200ml smantana pentru frisca
Zahar pudra dupa gust
250g mascarpone
1 pastaie de vanilie
Preparare: Cuptorul se preincalzeste la 190grade C.
Intr-un bol incapator se cern impreuna faina, praful de copt si sarea. Se incorporeaza zaharul cu un tel pe urma se pune deoparte.
In alt bol se omogenizeaza uleiul, oul, albusul si laptele. Se adauga sucul de lamaie (compozitia va avea un aspect taiat), coaja de lamaie, si se amesteca bine.
Amestecul lichid se toarna peste faina si se omogenizeaza.
La final se incorporeaza macul. E in regula daca raman cateva cocoloase.
Aluatul se toarna in forme de muffins si se coc pentru 20-22 de minute. Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.
Crema: Smantana pentru frisca se bate spuma cu zaharul pudra. Se adauga mascarponele, bobitele din pastaie si se mixeaza la cea mai mica viteza pana se incorporeaza mascarponele. Atentie sa nu mixati prea mult ca riscati sa se taie crema. Se tine in frigider pana se racesc muffins-urile.
Pofta buna 🙂