Aveam 3 pere extra coapte de care nu se mai atingea nimeni, asadar s-au transformat rapid in niste Muffins extrem de pufosi, parfumati, foarte gustosi. De cum am vazut reteta Olgutei stiam ca ultimele pere vor ajunge in reteta ei.
Ingrediente:
250g faina
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/4 sare
1 ou mare
160g zahar brut
80ml ulei de floarea soarelui
200ml iaurt 10%
3 pere foarte coapte,
1 lingura amidon
Preparare: Curatati perele, taiati-le cubulete si pudrati-le cu amidon.Intr-un bol cerneti impreuna faina, bicarbonatul, scortisoara, sarea si ghimbirul. In alt bol incapator adaugati oul, zaharul, uleiul si amestecati bine cu un tel iar la final incorporati iaurtul. Adaugati amestecul de faina si amestecati bine cu telul. Adaugati perele si amestecati usor cu o lingura de lemn. Tapetati o tava de muffins cu hartiute si umpleti-le pe 3/4 cu aluat.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasati 10 minute in tava sa se racoreasca pe urma scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet daca aveti rabdare sau serviti imediat. A doua zi raman la fel de pufosi, desi i-am lasat in farfurie pe blat, fara sa ii acopar 🙂
Pofta buna.