Muffins cu pere.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_9463

DSC_9456

 

Aveam 3 pere extra coapte de care nu se mai atingea nimeni, asadar s-au transformat rapid in niste Muffins  extrem de pufosi, parfumati, foarte gustosi. De cum am vazut reteta Olgutei stiam ca ultimele pere vor ajunge in reteta ei.

 

Ingrediente:

250g faina

1 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita scortisoara

1/4 lingurita ghimbir pudra

1/4 sare

1 ou mare

160g zahar brut

80ml ulei de floarea soarelui

200ml iaurt 10%

3 pere foarte coapte,

1 lingura amidon

 

Preparare: Curatati perele, taiati-le cubulete si pudrati-le cu amidon.Intr-un bol cerneti impreuna faina, bicarbonatul, scortisoara, sarea si ghimbirul. In alt bol incapator adaugati  oul, zaharul, uleiul si amestecati bine cu un tel iar la final incorporati iaurtul. Adaugati amestecul de faina si amestecati bine cu telul. Adaugati perele si amestecati usor cu o lingura de lemn. Tapetati o tava de muffins cu hartiute si umpleti-le pe 3/4 cu aluat.

DSC_9444  DSC_9445   DSC_9447

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasati 10 minute in tava sa se racoreasca pe urma scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet daca aveti rabdare sau serviti imediat. A doua zi raman la fel de pufosi, desi i-am lasat in farfurie pe blat, fara sa ii acopar 🙂

DSC_9450  DSC_9453

Pofta buna.

DSC_9464

Sursa.

 

Comments

comments