Naked cake cu fructe si crema de mascarpone.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

DSC_3758

DSC_3790

 

Ieri piticotul a implinit 2 anisori, asadar am pregatit rapid un tort sa il sarbatorim 🙂

Ingrediente blat umed:

114g unt
250ml apa
125ml ulei
300g zahar
60g cacao
280 g faina
120 ml iaurt grecesc (10%)
2 oua
1/2 lingura bicarbonat stins cu 1/2 lingurita otet

 

Crema:

400ml smantana pentru frisca

500g mascarpone

5-6 linguri zahar pudra

1 pastaie de vanilie

200g ciocolata alba

Cirese, fragute, capsuni

DSC_3731  DSC_3720

 

Blatul se pregateste dupa metoda descrisa AICI.

Crema:

Smantana pentru frisca se bate spuma cu zaharul pudra.

DSC_3732

Se adauga mascarpone, bobitele din pastaie si se incorporeaza cu robotul setat pe viteza cea mai mica. Nu mixati prea mult, deoarece riscati sa se taie crema.

DSC_3735  DSC_3736

La final se adauga ciocolata alba topita si se omogenizeaza usor, pana avem o crema fina. Se tine in frigider pentru 30-40 de minute.

DSC_3738  DSC_3740

Blatul se taie in 2.

DSC_3749

Intre blaturi se intinde crema de mascarpone si se aseaza fructele. Se tine in frigider minim 1 ora inainte de a fi taiat.

DSC_3751  DSC_3752

 

DSC_3755

DSC_3762

DSC_3794

Comments

comments