Ieri piticotul a implinit 2 anisori, asadar am pregatit rapid un tort sa il sarbatorim 🙂
Ingrediente blat umed:
114g unt
250ml apa
125ml ulei
300g zahar
60g cacao
280 g faina
120 ml iaurt grecesc (10%)
2 oua
1/2 lingura bicarbonat stins cu 1/2 lingurita otet
Crema:
400ml smantana pentru frisca
500g mascarpone
5-6 linguri zahar pudra
1 pastaie de vanilie
200g ciocolata alba
Cirese, fragute, capsuni
Blatul se pregateste dupa metoda descrisa AICI.
Crema:
Smantana pentru frisca se bate spuma cu zaharul pudra.
Se adauga mascarpone, bobitele din pastaie si se incorporeaza cu robotul setat pe viteza cea mai mica. Nu mixati prea mult, deoarece riscati sa se taie crema.
La final se adauga ciocolata alba topita si se omogenizeaza usor, pana avem o crema fina. Se tine in frigider pentru 30-40 de minute.
Blatul se taie in 2.
Intre blaturi se intinde crema de mascarpone si se aseaza fructele. Se tine in frigider minim 1 ora inainte de a fi taiat.