Ingrediente tava 21×21:
113g unt
115g ciocolata amara
250g zahar (a iesit foarte dulce, asadar va recomand 100g)
1 lingurita extract natural de vanilie
2 oua
65g faina
1/4 lingurita sare
Pentru stratul de branza:
230g branza grasa de vaci
65g zahar
1 lingurita extract natural de vanilie
1 ou
Optional visine si mure
Preparare: Preincalziti cuptorul la 160C si tapetati tava cu hartie de copt. Ciocolata rupta bucati si untul se topesc pe baie de aburi. Luati vasul de pe foc si incorporati zaharul si extractul de vanilie. Amestecati pana se racoreste compozitia. Cu un tel sau robotul pe viteza mica incorporati ouale pe rand si amestecati bine. Adaugati faina, sarea si amestecati bine timp de 1 minut pana rezulta un aluat matasos. Intindeti compozitia in tava si asezati cateva visine deasupra pe care le apasati putin sa intre in aluat.
Adaugati branza de vaci in blender cu lamele atasate si mixati pentru 1 minut pana devine cremoasa. Daca nu aveti blender, mixati bine cu mixerul. Adaugati zaharul, vanilia, oul si mixati pentru cateva secunde, doar pana se incorporeaza toate ingredientele. Nu mixati prea mult. Intindeti compozitia de branza in tava peste compozitia de negresa si asezati deasupra mure si jumatati de visine. Coaceti pentru 35-40 de minute, pana trece testul scobitorii. Daca miscati tava, mijlocul prajiturii trebuie sa fie gelatinoasa. Rezulta 9 portii generoase de negresa cremoasa. Daca doriti o negresa putin mai densa, coaceti maxim 10 minute in plus. Lasati sa se raceasca in tava pe urma mutati in frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Pofta buna.