New york cheesecake.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2057

DSC_2056

 

Cred ca este cel mai bun cheesecake pregatit de mine pana acum, cremos si foarte aromat. Varianta fara coacere am deja postat pe site, asadar era cazul sa postez si o varianta care se coace in cuptor. Pregatiti cheesecake-ul dupa indrumarea minunatei Stephanie Jaworski de pe joyofbaking ( si a mea  😀 ), si veti servi cel mai minunat cheesecake 🙂

Ingrediente pentru crusta:

200g biscuiti digestivi

50g zahar

114g unt 82%, topit

Umplutura:

900g branza cremoasa de vaci

200g zahar tos

35g faina

5 oua mari

80ml smantana pentru frisca

1 lingura coaja de lamaie

1 lingura extract de vanilie

Topping:

240ml smantana acra, 20%

30g zahar tos

1 lingurita extract de vanilie

Preparare: Adaugati biscuitii, zaharul si untul topit intr-un robot cu lamele atasate si mixati pana se zdrobesc de tot biscuitii.

DSC_2041  DSC_2043

Tasati foarte bine biscuitii pe fundul si lateralele unei tavi de 22cm diametru. Transferati in frigider pana pregatiti umplutura.

DSC_2044

In bolul robotului cu telul atasat mixati la viteza medie branza, zaharul si faina (aprox. 2 minute).

Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugati smantana dulce (nebatuta), coaja de lamaie, extractul de vanilie si mixati pana la omogenizare.

DSC_2045  DSC_2046

Turnati compozitia (care e lichida) in tava peste biscuiti si asezati tava in alta tava mai mare. Asta va ajuta in caz ca va curge.

DSC_2047

Coaceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 15 minute, pe urma scadeti temperatura la 120C  si coaceti in continuare pentru 60-90 de minute (la mine a durat 70 minute). De cum incepeti coacerea cheesecake-ului nu deschideti deloc usa cuptorului. Cum va dati seama daca cheesecake-ul este copt? Daca miscati tava, mijlocul  se clatina si are un aspect umed. Va recomand sa il verificati dupa 60 de minute si la nevoie sa mai coaceti pentru 20-30 de minute. Daca a crapat, inseamna ca temperatura a fost prea mare sau ati copt prea mult cheesecake-ul. Scoaceti cheesecake-ul din cuptor ( lasati cuptorul sa mearga) si pregatiti topping-ul.

DSC_2049

Intr-o farfurie amestecati smantana, zaharul, extractul de vanilie si turnati amestecul peste cheesecake-ul cald.

DSC_2048  DSC_2050

Nivelati, transferati tava in cuptor si coaceti pentru 15 minute. Scoateti tava din cuptor si imediat treceti cu cutitul pe marginea tavii, asta ajuta sa nu crape in timp ce se raceste. Lasati sa se raceasca complet, acoperiti cu o folie si tineti in frigider peste noapte.

DSC_2054

Stephanie ne atentioneaza ca putem congela cheesecake-ul astfel: lasati sa se raceasca complet, puneti pe o farfurie, pe urma transferati prajitura in congelator, neacoperita, pana se intareste. Scoateti, inveliti in folie de aluminiu, puneti intr-o punga ziplock si transferati in congelator. Rezista cateva luni. Cand aveti nevoie, lasati in frigider peste noapte sa se dezghete.

Pofta buna 🙂

 

Sursa.

 

 

 

Comments

comments