Omleta, diverse combinatii.


Print Friendly, PDF & Email

V

Momentan omleta este preparatul cel mai indragit al fetitei. Simpla, cu smantana, cu legume, ciuperci…..nu conteaza, omleta sa fie 🙂

La 7 luni i-am pregatit pentru prima data omleta, cea cu ardei pe care a mancat-o cu foarte mare pofta.

  • Varianta 1. Pentru omleta simpla folosesc 1 ou, boia sau un praf de curry, 1 lingura de smantana sau iaurt, piper. Apelez la o tigaie antiaderenta fara sa adaug ulei de vreun fel.

  • Varianta 2. Omleta cu ardei: 1 ou, 1/2 de ardei rosu tocat marunt, 1 fir de cimbru, un praf de boia dulce. Ardeiul tocat marunt l-am sotat in tigaia antiaderenta impreuna cu apa pana s-a inmuiat ardeiul complet. Oul l-am batut impreuna cu cimbrul si boiaua dupa care l-am turnat in tigaie peste ardei si am lasat pe foc pana s-a gatit oul.

  • Varianta 3. Omleta cu ceapa si ciuperci: 1 ou, 1 ceapa rosie mica si 1 ciuperca (champignon brun) tocate marunt, 1 lgt pasta de rosii, putin unt. Oul se bate cu pasta de rosii. Ceapa si ciuperca tocate marunt se soteaza in apa intr-o tigaie antiaderenta. Cand legumele s-au inmuiat si s-a evaporat apa se adauga putin unt,  oul batut, se amesteca si se lasa pe foc pana se gateste oul.

  • Varianta 4. Omleta cu morcovi: 1 ou, 1 morcov fiert si tocat marunt (din supa), piper alb, boia.

  • Varianta 5. Omleta cu conopida:  1 ou, 2-3 buchetele mici de conopida (cruda) tocate marunt cu cutitul (sau cu un mini tocator), piper, boia. Se amesteca toate si se prajesc in tigaie antiaderenta fara adaos de ulei sub forma de clatite mici.

 

  • Varianta 6. Omleta cu mozzarella: 1 ou, 50g mozzarella tocat marunt, 1 fir de cimbru, un praf de curry.

 

  • Varianta 7. Omleta cu spanac: 3 oua,O mana buna de spanac proaspat ( se poate folosi si spanac congelat si lasat la dezghetat), 2 catei de usturoi, transformati in pasta, 1 lingura mascarpone ( sau smantana ft grasa, iaurt), Piper, Boia,1/2 lgt ierburi de provence.

Preparare: In priml rand am blanșat spanacul. Am pus la fiert apa intr-o cratita mai mica si in momentul in care a inceput sa clocoteasca apa am adaugat spanacul si l-am lasat la fiert pt 1 minut dupa care l-am scos cu spumiera si mutat intr-o alta farfurie plina cu apa foarte rece. Am adaugat restul ingredientelor in vasul blenderului impreuna cu spanacul bine stors in pumn si am mixat. Se poate adauga totul intr-o farfurie si amestecat cu furculita. Am incins o tigaie antiaderenta fara sa mai adaug ulei si am prajit omleta la foc mic pana s-a inchegat dupa care l-am intors si am continuat sa o prajesc pana s-a gatit. Nu e problema daca se rupe bucatele in timp ce o intoarceti, oricum va ajunge sub forma de soldatei.

Reteta o gasiti  si Aici.

 

 

 

Comments

comments