Cina din aceasta seara. De ce one pot pasta? Pentru ca se pregateste rapid, doar din cateva ingrediente accesibile si nu murdarim decat o tigaie, un tocator, un cutit si un cleste.
Ingrediente 2 portii moderate:
125g paste la alegere (am optat pt chow mein noodles)
600-700 ml lapte
300g ciuperci taiate in 4 sau 6, depinde de marimea lor (am folosit brune champignon)
1/2 ardei gras rosu taiat fasii
7-8 catei de usturoi feliati
300ml smantana pt frisca ( sau smantana fermentata min 30% / smantana pt gatit)
1/2 cana parmezan ras sau orice alta branza preferati
Sare, piper, patrunjel verde
Preparare: Se adauga putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ciupercile pana capata o culoare aurie. Adaugati inca 1/2 lingura ulei, aruncati in tigaie usturoiul, ardeiul gras si sotati pt 2-3 minute amestecand mereu.
Faceti putin loc in tigaie unde asezati pastele dupa care turnati toata cantitatea de lapte. In functie de tipul de paste folosit, e posibil sa aveti nevoie de mai mult lapte. Dupa ce incep sa se inmoaie pastele amestecati cu un cleste. Gustati pe parcurs, daca pastele au absorbit tot laptele dar inca sunt nefacute mai adaugati lapte si amestecati pana se gatesc.
Dupa ce au fiert pastele (al dente) adaugati smantana pentru frisca, sare, piper, parmezan, patrunjel verde si amestecati. Lasati pe foc amestecand mereu in jur de 2-3 minute pana se ingroasa putin sosul. Serviti imediat.
Pofta buna 🙂