Orez pufos cu legume si cotlet la cuptor


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 3 portii:

1 cana orez spalat si scurs de apa (cana de 250ml)

Cotlet de porc 4-5 felii groase (sau ceafa, carnati, carne de pui)

Morcovi 2 buc

Ceapa alba 2 buc

Usturoi 1 capatana

50g unt

Sare, piper, boia afumata (sau boia dulce/picanta)

 

Preparare: Morcovii si cepele tocate se soteaza in putin ulei pana se inmoaie dupa care se scot din oala. Feliile de cotlet se taie cubulete, se condimenteaza si se prajesc in oala cu ft putin ulei pana se rumenesc. Se adauga peste carne morcovii si ceapa sotate, usturoiul taiat felii si orezul. Se lasa pe foc amestecand des pana se rumeneste orezul (in jur de 5 minute).

Se adauga sare, piper, boia, 1L de apa (1 parte orez, 4 parti apa) si se amesteca bine.

Se pune capacul la oala si se muta in cuptorul preincalzit pe 200C si se lasa la copt timp de 30 de minute. Dupa ce expira timpul se scoate oala din cuptor si se lasa in continuare acoperita timp de 10-15 minute. In functie de tipul de orez folosit absoarbe mai repede sau mai incet lichidul ramas in oala. Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul se adauga untul, se potriveste de sare, piper si se serveste.

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments