Paine crocanta cu rosii.


Print Friendly, PDF & Email

 

 DSC_5136

DSC_5141

DSC_5144

Ce faci cand te apuca pofta de ceva de intins pe paine si tu nu ai paine in casa? E seara si nu ai de unde cumpara sau nu ai nici un chef de iesit, sau poate a venit furtuna……… Raspunsul este: Coci o paine crocanta simpla, cu rosii sau de ce nu cu masline, sau poate cu bacon crocant. Yammi. Reteta ii apartine lui Jamie Oliver, mai exact reteta lui de aluat de pizza. Si acum stau si ma gandesc daca este o pizza, focaccia sau o paine subtire crocanta? Orice ar fi este delicioasa. Daca nu va place chiar atat de crocanta, trebuie doar sa o coaceti mai putin.

Ingrediente 1 paine crocanta de 30cm:

200g faina alba

50g gris

1/2 plic drojdie uscata

160ml apa calduta

1/2 lgt sare de mare

Ulei de masline

Rosii

 

Preparare: Se framanta un aluat moale din faina, gris, drojdie, apa si sare. Framantati de mana sau cu un robot de bucatarie cu carligul atasat. Aluatul astfel obtinut se intinde cu degetele intr-o tava unsa foarte putin cu ulei de masline. Acoperiti cu un prosop curat si lasati la dospit pentru 30 de minute.

DSC_4898

Daca aveti ajutoare treaba merge mai repede 🙂

DSC_5115

Preincalziti cuptorul la 200C. Dupa ce painea a crescut putin asezati deasupra jumatati sau felii de rosii si apasati incet sa intre in aluat. Stropiti painea cu ulei de masline si sare de mare. Sau puteti folosi masline feliate, cubulete de bacon prajite.

DSC_5126  DSC_5127

Tava se introduce in cuptor pe raftul de jos si se coace pentru 15-20 de minute sau pana capata o culoare aurie. Daca aveti rabdare asteptati sa se raceasca sau serviti imediat.

DSC_5139

Noi am servit painea crocanta cu o pasta rapida de oua. Daca va intereseaza reteta o voi scrie aici, dar va las si primele doua retete de pasta de oua postate pe pagina, Una cu ciuperci si una cu masline. Accesati linkurile pt reteta.

Ingrediente pasta de oua: 5 oua fierte tari, 20-30g unt moale, o lingura mustar, 1 ceapa rosie mica tocata marunt, 1 ardei rosu mic tocat marunt, patrunjel verde tocat, sare de mare.

Ouale, untul si mustarul se pun in tocator si se transforma in piure. Se rastoarna intr-un bol si se adauga restul ingredientelor dupa care se amesteca.  Daca nu aveti un tocator pisati ouale cu furculita pe urma adaugati restul ingredientelor si amestecati.

DSC_5121 DSC_5123 DSC_5124

Pofta buna sa aveti 🙂

DSC_5147

 

Comments

comments