Palmieri cu scortisoara.


Print Friendly, PDF & Email

 

dsc_6780

Un desert pe cat de simplu, pe atat de gustos, mai ales daca va treziti cu musafiri surpriza si aveti din greseala foietaj in frigider. Dar va atentionez ca sunt foarte dulci, asadar puteti folosi o cantitate mai mica de zahar daca simtiti nevoia. Aveti  nevoie de doar 3 ingrediente. Mai exact foietaj, zahar si scortisoara. In legatura cu foietajul, fie optati pentru unul pregatit in casa (va las aici o reteta minunata, click pe scris), fie cel cumparat. Cand folosesc foietaj din comert, optez pentru foietajul proaspat din lidl. Din ce am vazut e singurul care contine ingrediente cat de cat acceptabile si ulei de palmier.

Ingrediente:

400g foietaj

1/2 cana (125ml) zahar tos

1 lingura scortisoara macinata

 

Preparare: Jumatate din cantitatea de zahar amestecat cu scortisoara se presara pe blat, se aseaza foietajul si se presara deasupra si restul de zahar aromat. Cu sucitorul treceti usor peste foietaj incat zaharul sa se lipeasca de el.Nu apasati prea tare. Rulati de la ambele capete pe urma taiati felii de 1 cm.

dsc_6772 dsc_6773 dsc_6774

Palmierii se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt (daca vreti presarati deasupra zaharul ramas pe blat) si se coc in cuptorul preincalzit la 200C timp de 12-15 minute sau pana se rumenesc.

dsc_6775  dsc_6777

 

Palmierii raman la fel de crocanti si a doua zi. Ei i-am lasat in farfurie pe blat, fara sa ii acopar.

Pofta buna 🙂

 

Comments

comments