Va prezint cele mai gustoase si pufoase clatite americane, numai bune la micul dejun. Le pregatesc astfel de ani de zile si niciodata nu am dar gres cu ele. Se pot servi orice fel de dulceata, gem, fructe proaspete, miere, nutella…….orice va trece prin gand. Reteta ii apartine lui Joy Wilson (joythebaker), pe care o ador si ii urmaresc site-ul de mai multi ani.
Ingrediente:
1 cana iaurt/lapte batut/smantana (240ml)
2 oua
2 linguri ulei (30ml)
115g unt topit
1 cana faina
4 lingurite praf de copt
4 lingurite zahar brut
1 lingurita sare
Mod de preparare: Intr-un bol adaugati iaurtul, ouale, uleiul si amestecati cu un tel. Incorporati si untul topit. In alt bol amestecati faina, praful de copt, zaharul si sarea.
Peste ingredientele solide adaugati ingredientele lichide si omogenizati pana rezulta o compozitie fara cocoloase. Aluatul este gata.
Acum tot ce ne ramane de facut este sa prajim clatitele. Se toarna in tigaie cate un polonic de aluat (nu miscam tigaia deoarece aluatul se intinde singur) si lasam la prajit (fara ulei) pana incep sa apara bule de aer pe suprafata (in jur de 2 minute). Pe urma intoarcem clatita cu o spatula si mai lasam la prajit aprox. 1 minut sau pana capata o culoare aurie.
Serviti cu mare pofta, cum face si piticul la 21 de luni 🙂