Parfait au chocolat.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2863

DSC_3037

Ce desert e potrivit intr-o zi caniculara cum a fost cea de ieri? Un tort de inghetata binenteles. Acest parfait face parte din bunataturile pregatite pentru Petrecerea Piratilor impreuna cu acesti muffins cu banane si  muffins aperitiv cu masline si carnati  unde baietelul meu a fost principalul Pirat 🙂 Nu imi vine sa cred ce reped au trecut 3 ani…..

Ingrediente pt 16-18 felii:

6 galbenusuri

130g zahar

20g zahar vanilat

500ml lapte caldut

200g ciocolata neagra

200g ciocolata cu lapte

1L smantana pentru frisca

100-150g ciocolata neagra pt topping

Optional: 50g fulgi de ciocolata neagra, 75g nuci/alune de padure/migdale

Preparare: In primul rand va asigurati ca aveti suficient loc in congelator incat sa incapa tava in care urmeaza sa pregatiti tortul. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare (3-4 minute) dupa care se adauga laptele caldut si se mixeaza. Bolul se pune pe baie de aburi si se amesteca constant pana se infierbanta compozitia. Atentie sa nu atinga punctul de fierbere deoarece se vor gati galbenusurile si se va transforma totul in omleta. Compozitia se imparte in 2 parti egale si se adauga ciocolata rupta bucati. Se lasa 5 minute sa se topeasca ciocolata dupa care se amesteca cu un tel pana rezulta o crema fina. Se muta in frigider pana se raceste complet.

DSC_2633  DSC_2635

DSC_2636  DSC_2637

DSC_2639  DSC_2640

Intre timp pregatiti nucile caramelizate. Intr-o cratita mica se caramelizeaza 75g zahar ( pe foc mic se lasa sa se topeasca zaharul fara sa amestecati. La nevoie doar se misca usor cratita) dupa care se adauga nucile tocate grosier si se amesteca energic. Se rastoarna pe hartie de copt si se niveleaza rapid cu o spatula unsa cu ulei. Se lasa sa se raceasca complet dupa care se toaca totul. Atentie cum manevrati zaharul ars sa nu va ardeti!

DSC_2643 DSC_2644 DSC_2645

500ml smantana se bate spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata cu lapte, iar cealalta jumatate se incorporeaza in crema de ciocolata neagra. Daca ati optat pentru fulgi de ciocolata sau nuci caramelizate, le incorporati si pe acestea in creme. Eu am adaugat fulgii in crema de ciocolata cu lapte si nucile caramelizate in crema de ciocolata neagra.

DSC_2646 DSC_2648 DSC_2653

Tapetati o tava cu folie alimentara sau folie de aluminiu si turnati una din creme. Mutati tava in congelator pentru 30-40 de minute pana incepe sa se intareasca si abia dupa aceea turnati si cealalta jumatate. Se tine in congelator pentru minim 6 ore sau peste noapte. Dupa ce a inghetat complet turnati deasupra tortului ciocolata neagra topita pe baie de aburi si nivelati rapid cu o spatula, dupa care se poate muta inapoi in congelator sau servi imediat. Scoateti tortul din congelator cu 15-20 de minute inainte de servire.

DSC_2649 DSC_2655 DSC_2656

Pofta buna 🙂

Sarbatoritul.

DSC_2859

DSC_3039

 

Comments

comments