Deoarece am ramas cu multe oua fierte de la paşte, cateva am transformat rapid intr-o pasta de oua delicioasa cu ciuperci. Numai buna la micul dejun, intinsa pe paine proaspata langa cateva rosii. Mai am postata inca o reteta simpla de Pasta de oua (accesati linkul), in caz ca nu doriti sa va complicati cu prajituri ciupercilor.
Ingrediente:
5 oua fierte
1 lingura mustar
2 linguri smantana grasa (sau iaurt, maioneza)
50ml ulei de masline extravirgin
4-5 ciuperci (am folosit brune champignon)
10 masline tocate marunt (verzi, negre sau kalamata)
Sare, piper, patrunjel verde
Preparare. In primul rand prajiti ciupercile brune. Stergeti cu o carpa uda ciupercile (nu le spalati), taiati-le lamele groase si aruncati-le in tigaia incinsa in care ati topit putin unt si ulei de masline. Adaugati sare, amestecati si lasati ciupercile la prajit pe foc mediu pana se evapora toata apa din ele si devin aurii. Prajiti pe ambele parti. Lasati sa se raceasca pe urma se pot toca marunt.
Adaugati ouale, smantana, mustarul, uleiul, putina sare, piper in bolul unui blender si mixati pana se transforma intr-o pasta fina. Cu o lingura incorporati maslinele, ciupercile si patrunjelul verde.
Pofta buna 🙂
Ajutorul meu la curatat oua <3