Pasta de oua cu ciuperci.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0552

DSC_0554

Deoarece am ramas cu multe oua fierte de la paşte, cateva am transformat rapid intr-o pasta de oua delicioasa cu ciuperci. Numai buna la micul dejun, intinsa pe paine proaspata langa cateva rosii. Mai am postata inca o reteta simpla de Pasta de oua (accesati linkul), in caz ca nu doriti sa va complicati cu prajituri ciupercilor.

Ingrediente:

5 oua fierte

1 lingura mustar

2 linguri smantana grasa (sau iaurt, maioneza)

50ml ulei de masline extravirgin

4-5 ciuperci (am folosit brune champignon)

10 masline tocate marunt (verzi, negre sau kalamata)

Sare, piper, patrunjel verde

 

Preparare. In primul rand prajiti ciupercile brune. Stergeti cu o carpa uda ciupercile (nu le spalati), taiati-le lamele groase si aruncati-le in tigaia incinsa in care ati topit putin unt si ulei de masline. Adaugati sare, amestecati si lasati ciupercile la prajit pe foc mediu pana se evapora toata apa din ele si devin aurii. Prajiti pe ambele parti. Lasati sa se raceasca pe urma se pot toca marunt.

DSC_0546  DSC_0549

Adaugati ouale, smantana, mustarul, uleiul, putina sare, piper in bolul unui blender si mixati pana se transforma intr-o pasta fina. Cu o lingura incorporati maslinele, ciupercile si patrunjelul verde.

DSC_0547  DSC_0548

Pofta buna 🙂

Ajutorul meu la curatat oua <3

DSC_0543

 

DSC_0556

 

Comments

comments