In primul rand, cum alegem pastaile bune de vanilie.
- Pastaia sa fie cat mai dreapta. Asta ajuta sa extrageti mai usor bobitele.
- Sa fie lucioasa, uleioasa, usor moale (asta daca aveti posibilitatea de a atinge pastaia)
- Sa aibe un miros puternic de vanilie.
In poza observati cum trebuie sa arate o pastaie buna, si cum arata o pastaie uscata care nu se mai poate folosi. Cea din mijloc e mai mult decat evident cat e de uscata si tare la atingere.
Cum extragem aroma din pastai :
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit despicam in jumatate pastaia de vanilie, fara sa il taiem de tot.
Cu lama cutitului scoateti bobitele din interior.
Rezulta o pasta, dar defapt sunt miile de bobite in care se afla aroma de vanilie.
Poza marite.
Nu aruncati pastaile folosite!! Ele inca sunt pline de aroma si bobite. Asezati-le in sticluta cu extract (reteta aici) sau in borcanul cu zahar vanilat (reteta aici) .