Iubesc busuiocul proaspat si nu ratez nici o ocazie in a-l folosi. Am mancat un preparat asemanator in concediu la turci si am zis ca trebuie sa il pregatesc acasa. Reteta e mai mult decat simpla, si avem nevoie de ingrediente putine.
Ingrediente:
Paste la alegere
Busuioc proaspat (cat mai mult cu atat mai bine)
1 capatana de usturoi
Ulei de masline extravirgin
Jumatati de rosii cherry
Sare de mare, piper alb
Punem la fiert apa pentru paste. Frunzele de busuioc se spala si se lasa pe un prosop de bucatarie sa se usuce,
pe urma se pune intr-un tocator impreuna cu ulei de masline+ sare de mare grunjoasa si pulsam timp de 1-2 minute.
Topim putin unt intr-o tigaie, adaugam ulei de masline, usturoiul taiat feliute si lasam pe foc mic pt aprox. 1 minut.
Adaugam jumatatiile de rosii si le gatim pentru 1-2 minute.
La final adaugam pastele fierte, busuiocul tocat, piper alb si amestecam. Servim imediat.
Pofta buna 🙂