Trebuie sa recunosc ca nu este un preparat pe placul tuturor, dar oricine iubeste branza cu mucegai…… va indragi acest preparat. O cina ultra-rapida, cu putine ingrediente.
Pentru 2 portii:
250g paste la alegere
150g gorgonzola
250ml smantana dulce
1 capatana de usturoi feliat subtire
Boabe de piper rosu
Ulei de masline extravirgin
Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare si intre timp ne apucam de sos.
Adaugam o lingura ulei de masline in tigaie, punem pe foc si adaugam feliile de usturoi.
Lasam pe foc mic pentru 1-2 minute cat sa se inmoaie putin usturoiul, pe urma adaugam gorgonzola taiat cubulete.
Dupa ce se topeste branza, se adauga smantana dulce si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.
Se lasa sosul la fiert pentru 4-5 minute. La final adaugati piper rosu prospat rasnit si amestecati.
Sare nu am mai pus deoarece gorgonzola e destul de sarata. Daca va ramane sos, a doua zi se pune pe foc mic si se adauga 1-2 linguri de smantana dulce sau lapte.
Trebuie sa recunosc ca este sosul meu preferat pentru paste. Data viitoare voi urma exact reteta lui Adi Hadean si voi servi pastele alaturi de niste ciuperci coapte la cuptor.