Ingrediente:
600g spanac
300g paste
Usturoi verde
100g unt
Ulei de masline
250g mascarpone
150g smantana
50g parmezan
Nucsoara
Se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Pana da apa in clocot si fierb pastele, ne ocupam de sos.
Se topeste untul cu putin ulei de masline.
Se toaca usturoiul verde si se caleste pentru 2-3 minute pana se inmoaie.
Se adauga spanacul si se lasa pe foc pentru 5 minute, amestecand mereu.
Se adauga mascarpone, smantana, nucsoara, sare de mare, piper, se amesteca bine si se lasa pe foc pana da in clocot.
La final se adauga pastele scurse de apa (nu se spala), parmezan ras si se amesteca bine.
Daca compozitia e prea groasa, se adauga putina apa in care au fiert pastele. Am servit cu parmezan ras deasupra 🙂
De-li-cios!
23 luni 🙂
3 ani 🙂