Doar un singur cuvant am pentru a descrie acest meniu…..Delicios! Si piticii vor fi la fel de incantati. E bun, gustos, sanatos, bun…..deja ma repet 😀
Avem nevoie de:
1 piept de pui
dovlecei tineri (de 15 cm)
faina
oua
pesmet
susan
condimente : sare de mare, piper proaspat rasnit, boia, usturoi granule.
ulei de masline
Sos de usturoi:
1 galbenus crud
1 lingurita mustar dijon
200 ml ulei (floarea soarelui sau porumb)
150-200g smantana sau iaurt
2 linguri patrunjel verde tocat
1 lingura ketchup
3-4-5 catei de usturoi pisati.
Se face o maioneza din primele 3 ingrediente, pe urma se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Se spala bine dovleceii, se taie bastonase, se sareaza si se lasa 5 minute in farfurie.
Se tavalesc prin faina – ou batut si condimentat – pesmet.
Se aseaza in tava, se pulverizeaza cu ulei de masline si se coc la 200 grade pt 23-25 de minute.
Pieptul de pui se dezoseaza si se taie fasii de un deget grosime.
Se condimenteaza, pe urma se tavalesc prin faina – ou batut si condimentat – pesmet amestecat cu susan.
Se aranjeaza in tava, se pulverizeaza cu ulei de masline pe ambele parti si se coc la 200grade pt 15-20 minute.
Piticot la 16 luni.