Aseara rasfoiam revista good food si am dat de aceasta prajitura. In primul rand m-a atras poza, pe urma ingredientele. Mai exact blatul de migdale. Parea asa de pufos si delicat, si sa stiti ca nu m-am inselat. Blatul de migdale este minunat, extrem de pufos si parfumat. Cu siguranta o sa va placa. Puteti folosi orice dulceata va place. Eu am pregatit jumatate din cantitatile de mai jos, in 2 forme de 10cm diametru.
Ingrediente forma 20cm:
200g unt moale
200g zahar brut
100g migdale macinate sau faina de migdale
100g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita esenta de migdale
4 oua la temperatura camerei
Un praf de sare
Dulceata de visine
170g zahar pudra
5-6 lingurite zeama de lamaie
Un pumn de migdale tocate sau fulgi de migdale
Preparare: Folositi un mixer sau o lingura de lemn. Untul moale se amesteca cu zaharul brut pana rezulta o crema moale. Se adauga pe rand ouale (neaparat la temperatura camerei) si se amesteca bine dupa care se adauga esenta de migdale. Nu se adauga urmatorul ou pana nu s-a incorporat complet oul de dinainte. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, migdalele macinate, praful de sare si se adauga toata deodata peste compozitia din bol.
Se mixeaza cu mixerul pana rezulta o compozitie fina si pufoasa care se imparte intre 2 tavi si se coc la 180C pentru 30 de minute pana capata o culoare aurie deasupra si trec testul cu scobitoarea. Se lasa 10 minute in forme dupa care se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Dupa ce s-au racit blaturile le nivelam in caz ca au facut burta si intindem pe una dintre blaturi dulceata dupa care asezam si al doilea blat peste. Intre timp pregatim si glazura. Zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie (adaugati zeama de lamaie treptat deoarece e posibil sa nu fie nevoie de intreaga cantitate) pana rezulta o glazura groasa si fina.
Glazura se toarna pe partea de sus a prajiturii si se presara cu migdalele tocate si prajite.
Pofta buna 🙂