Blat umed+branza de vaci+visine= <3
Ingrediente tava 25×35:
Blat umed de cacao:
- 2 cani zahar (400g)
- 1 3/4 cani faina (230g)
- 3/4 cana pudra de cacao neagra, de calitate (90-100g)
- 2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt praf de copt
- 1 lgt sare
- 2 oua
- 1 cana sana sau iaurt gras (250ml)
- 1 cana apa (reteta originala cere cafea) (250ml)
- 1/2 cana ulei de floarea soarelui (120ml)
Amestecul de branza:
2x 275g branza de vaci
100g zahar
2 oua
50g gris
1 lgt extract de vanilie sau zahar vanilat
Optional visine
Preparare amestec branza: Toate ingredientele se adauga in blender si se mixeaza pana rezulta o crema fina si se pune deoparte. Daca nu dispuneti de un blender se poate mixa si cu un mixer de mana.
Blat: Cuptorul se preincalzeste la 180C (ventilatie) si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Combinati zaharul, faina, pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt, sarea si amestecati. Adaugati ouale, sana, apa sau cafea daca folositi si uleiul. Mixati totul pe viteza medie pentru 1-2 minute pana se combina toate ingredientele si rezulta o compozitie lichida pe care o turnati in tava. Cu o lingura adaugati si compozitia de branza. Visinele se tavalesc prin faina sau amidon si se arunca si ele in tava. (visinele folosite de mine le-am adaugat congelate in compozitie). Se coace totul timp de 60 de minute sau pana trece testul scobitorii. lasati 10 minute in tava sa se racoreasca dupa care rasturnati pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.
Pofta buna 🙂
inspirat dupa retetele de aici si aici