Ingrediente tava 25×17:
100g orez (folosesc bob cu bob, scotti)
750ml lapte
1 banana mare
2 lg cu varf nuca de cocos deshidratata
2 oua L
Zeama de lamaie
1 lgt karob (optional)
Fructe la alegere, eu am folosit visine congelate si piersici din compot
Preparare: Orezul se spala cu apa rece si se adauga intr-o cratita cu laptele si nuca de cocos. Se lasa la fiert pe foc mic timp de 20 de minute amestecand des sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin. Se adauga banana pisata si amestecata cu 1 lgt de zeama de lamaie, galbenusurile si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile spuma cu 1 lgt zeama de lamaie dupa care se incorporeaza in amestecul de orez.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu unt si putin gris (sau faina). Optional se scot 3-4 linguri din aluat si se amesteca cu 1 lgt pudra de karob dupa care se adauga peste restul de aluat din tava ca sa se obtina un efect marmorat.
Visinele inca inghetate se taie in 4 si feliile de piersici in cubulete dupa care se pudreaza cu amidon sau faina si se aseaza deasupra.
Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 160C, cu ventilatia pornita timp de 40 de minute sau pana cand se rumeneste usor deasupra.
Prajitura este moale si frageda dar daca sta cateva ore in frigider (sau peste noapte) devine mai inchegata si usor de tinut in mana de catre cei mici.
Pofta buna 🙂
Haplea, 9luni 🙂