Ingrediente aluat:
6 oua
90g unt topit si racorit (sau 90ml ulei)
6lg faina (60g)
1 lgt zeama de lamaie
Glazura:
100g unt (sau unt de cocos)
100ml lapte (sau lapte vegetal)
1-2 lg pudra de roscove/karob
Pt tavalit nuca de cocos sau nuca macinata
Preparare: Albusurile se bat spuma impreuna cu zeama de lamaie pana rezulta o spuma tare dupa care se adauga galbenusurile si se mixeaza iar la final untul topit care se toarna in fir subtire. Dupa ce ati adaugat tot untul spuma de oua se va lasa putin. Cu o spatula se incorporeaza faina cernuta adaugata in 2-3 transe. Amestecati cu miscari lente de sus-jos sa nu iasa aerul incorporat in albusuri. Turnati intr-o tava mai mica (aprox 20×20) si coaceti la 175-180C timp de 20 de minute sau pana ce capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca blatul dupa care il taiati cubulete.
Eu am apelat la aparatul de cake-pops si la final m-am ales cu 40 de bombite foarte foarte pufoase si moi, cu aroma de unt <3
Pt glazura puneti toate ingredientele pe foc mic intr-o cratita mica si lasati la fiert pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia.
Nuca de cocos si nuca macinata le-am prajit intr-o tigaie pentru cateva minute.
Inmuiati fiecare patratel sau bombita mai intai in glazura si pe urma se tavalesc prin nuca de cocos/nuca macinata.
Pofta buna 🙂