Prajitura rapida cu struguri.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7047

DSC_7077

Asa cum spune si Laura Adamache (posesoarea retetei), este un desert rapid si foarte usor de pregatit. Nu murdarim decat un bol, o tava si un tel. Prajitura are o consistenta umeda si aromata datorita strugurilor. Va recomand sa folositi struguri romanesti, de sezon.

Ingrediente:

200g faina

1 lingurita praf de copt

140g zahar

3 oua

120g unt

1 lingura extract de vanilie

500g struguri cu bob mic

Mod de preparare: Se topeste untul si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina cernuta, praful de copt,zaharul, ouale, extractul de vanilie si untul topit.

DSC_7025

Omogenizam cu un tel pana avem o compozitie fina, fara cocoloase.

DSC_7026

Boabele de struguri se spala cu apa rece,

DSC_7027

se tavalesc prin faina

DSC_7028

si se incorporeaza in aluat.

DSC_7029  DSC_7030

Turnam aluatul intr-o forma de guguluf de 20cm diametru tapetata cu unt si faina, si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 minute.

DSC_7031  DSC_7032

Lasam sa se raceasca complet pe urma scoatem prajitura din forma si pudram cu zahar pudra.

DSC_7050

Pofta buna.

 

Sursa.

Comments

comments