Asa cum spune si Laura Adamache (posesoarea retetei), este un desert rapid si foarte usor de pregatit. Nu murdarim decat un bol, o tava si un tel. Prajitura are o consistenta umeda si aromata datorita strugurilor. Va recomand sa folositi struguri romanesti, de sezon.
Ingrediente:
200g faina
1 lingurita praf de copt
140g zahar
3 oua
120g unt
1 lingura extract de vanilie
500g struguri cu bob mic
Mod de preparare: Se topeste untul si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina cernuta, praful de copt,zaharul, ouale, extractul de vanilie si untul topit.
Omogenizam cu un tel pana avem o compozitie fina, fara cocoloase.
Boabele de struguri se spala cu apa rece,
se tavalesc prin faina
si se incorporeaza in aluat.
Turnam aluatul intr-o forma de guguluf de 20cm diametru tapetata cu unt si faina, si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 minute.
Lasam sa se raceasca complet pe urma scoatem prajitura din forma si pudram cu zahar pudra.
Pofta buna.