Pui cu legume in stil asiatic.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7833

Ingrediente:

500g piept de pui taiat cubulete

1 capatana de usturoi tocat marunt

50 ml sos de soia

1 ardei rosu taiat fasii

10-12 buc varza de bruxxelle pregatite la abur sau fierte si taiate in 2

300g porumb (conserva)

300g fasole rosie (conserva)

4-5 ciuperci champignon brune taiate lamele

1 lingura amidon + 100ml apa + 50 ml sos de soia toate amestecate

2 linguri ulei de susan (sau orice alt ulei)

Susan alb si negru

Sare, piper

 

Preparare: Amestecati pieptul de pui cu sosul de soia, usturoiul tocat si lasati pe blat la marinat 20 de minute.

DSC_7829

Intr-un wok incingeti uleiul si adaugati pieptul de pui, porumbul, ardeiul rosu, varza, ciupercile si sotati totul pe foc iute pana se gateste puiul ( max 10 minute). In ultimele minute adaugati si fasolea in wok impreuna cu piperul.

DSC_7830  DSC_7831

Dati focul pe minim, adaugati amestecul de amidon, susanul si amestecati. Lasati pe foc inca 1-2 minute amestecand constant. Gustati si la nevoie adaugati sare si piper. Atat 🙂

Noi l-am servit alaturi de un delicios orez cu curry (accesati linkul pt reteta).

Pofta buna 🙂

 

 

 

Comments

comments