Ingrediente:
500g piept de pui taiat cubulete
1 capatana de usturoi tocat marunt
50 ml sos de soia
1 ardei rosu taiat fasii
10-12 buc varza de bruxxelle pregatite la abur sau fierte si taiate in 2
300g porumb (conserva)
300g fasole rosie (conserva)
4-5 ciuperci champignon brune taiate lamele
1 lingura amidon + 100ml apa + 50 ml sos de soia toate amestecate
2 linguri ulei de susan (sau orice alt ulei)
Susan alb si negru
Sare, piper
Preparare: Amestecati pieptul de pui cu sosul de soia, usturoiul tocat si lasati pe blat la marinat 20 de minute.
Intr-un wok incingeti uleiul si adaugati pieptul de pui, porumbul, ardeiul rosu, varza, ciupercile si sotati totul pe foc iute pana se gateste puiul ( max 10 minute). In ultimele minute adaugati si fasolea in wok impreuna cu piperul.
Dati focul pe minim, adaugati amestecul de amidon, susanul si amestecati. Lasati pe foc inca 1-2 minute amestecand constant. Gustati si la nevoie adaugati sare si piper. Atat 🙂
Noi l-am servit alaturi de un delicios orez cu curry (accesati linkul pt reteta).
Pofta buna 🙂