Pui fript cu unt aromat.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

1 pui fara organe (a avut 1,5kg)

Piper, boia, sare

Pt untul aromat:

Un pachet de unt 82% la temperature camerei

1 capatana generoasa de usturoi zdrobit

Ierburi verzi: Rozmarin, salvie, patrunjel verde- toate tocate

Preparare: Pt untul aromat toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca.

 

Preparare pui: Mentionez la inceput ca nu am folosit sare deloc deoarece a mancat si cea mica din pui, asadar adaugati si sare la nevoie. Am ridicat cu grija pielea puiului pe piept si pulpe si am indesat din untul aromat (aprox jumatate din intreaga catitate).

De data asta sotul a fost bucatarul sef 🙂

 

Exteriorul l-am uns pe toate partile cu putin ulei si condimentat cu piper, boia si am masat puiul dupa care am asezat in interior o lamaie curatata de coaja. Am lasat puiul pe blatul din bucatarie sa ajunga la temperatura camerei (in jur de 40 de minute) si dupa aceea l-am pus la copt.

Am incins cuptorul la 230C, am pus puiul intr-o tava cu gratar impreuna cu o cana de apa calduta (daca doriti adaugati si jumatati de cartofi curatati si condimentati.) si l-am copt  cu pieptul in sus pt 30 de minute.

Dupa ce a expirat timpul am scos tava din cuptor si am stropit puiul cu lichidul format in tava.

Cuptorul l-am setat de data asta la 190C si am copt puiul pt alte 30 de minute, am stropit din nou cu lichidul din tava si iar copt 30 de minute. Puiul a fost mereu cu pieptul in sus.

Asadar, primele 30 de minute am copt puiul la 230C dupa care l-am stropit, am scazut temperatura la 190C si l-am copt alte 60 de minute cu o pauza de stropire la jumatatea timpului.

Lasati sa se odihneasca timp de 10-15 minute dupa care serviti cu mare pofta alaturi de un sos si garnitura la alegere.

 

 

 

Comments

comments