Ingrediente pui kiev:
5 piepti de pui dezosati, fara piele
5 catei de usturoi cu tot cu coaja
Ulei de masline extravirgin
Pt. umplutura:
4 linguri crema de branza
2-3 catei de usturoi
Boabe de piper rosu
Sare
4-5 fire de patrunjel verde
4-5 frunze mari de salvie
4-5 frunze de busuioc
Pt crusta:
4 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 legatura mica de patrunjel verde
Sare
Boabe de piper rosu
Ingrediente Tabbouleh:
1 cana couscous
Ulei de masline extravirgin
Patrunjel verde
Menta proaspata
1 rosie mare taiata cubulete
1 castravete curatat de coaja si taiat cuburi
Zeama de la 1 lamaie mica
Sare, piper
Rosii coapte:
Rosii mici taiate in 2
Ulei de masline
Sare de mare, piper
Oregano
Parmezan
Preparare crusta: Usturoiul, patrunjelul, piperul rosu, sarea si uleiul de masline se piseaza intr-un mojar.
Se adauga in robot impreuna cu pesmetul si se mixeaza bine. Daca nu aveti mojar, toate ingredientele pentru crusta se pot adauga in robot si mixa.
Preparare umplutura: Usturoiul, patrunjelul, salvia, busuiocul, sarea, boabele de piper se piseaza in mojar.
Se adauga crema de branza si se amesteca bine.
Se face o crestatura in pieptul de pui si se umple cu amestecul de branza.
Umplutura se sigileaza bine in interiorul pieptului cu 2-3 scobitori.
Se ung cu ulei de masline pe ambele parti si se tavalesc prin pesmetul aromat.
Se aranjeaza in tava, se pulverizeaza cu ulei, se pun si cateii de usturoi intregi si se coc la 220 grade C. pentru 20-25 de minute pana se rumenesc usor. Usturoiul se stoarce peste pui inainte de servire.
Pana se face pieptul, ne ocupam de Tabbouleh:
Peste couscous se toarna 1 cana de apa clocotita, se acopera si se lasa 5 minute sa se umfle.
Patrunjelul si menta se toaca marunt.
Peste couscous se adauga verdeata tocata, cubuletele de rosii, castravetele, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline si se amesteca.
Jumatatile de rosii se stropesc cu ulei de maline si se condimenteaza cu sare de mare, piper, oregano si parmezan ras. Se coc la 220 grade pentru 10-15 minute.
Sursa pui kiev: Good Food.