Quiche


Print Friendly, PDF & Email

14

 

Quiche este o tarta sarata coapta la cuptor, tipic bucatariei franceze. Umpluta cu o compozitie facuta din oua, lapte, smantana. De obicei aluatul este precopt, iar restul ingredientelor se adauga pe urma.

Din reteta de mai jos am pregatit un quiche mare de 26cm Ø, iar unul mic de 10cm Ø pentru pitic.

 

Pâte Brisée:

375g faina

135g unt rece

100ml apa foarte rece

1,5 lingurite sare de mare

1,5 lingurite zahar

 

In robot cu cutitele atasate se adauga faina, zaharul, untul rece taiat cubulete si se mixeaza pana se incorporeaza tot untul.

1  2

Cu robotul pornit se adauga incet apa rece in care am dizolvat sarea.

3

Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se tine in frigider pt 45 de minute.

4  8

Retinem putin din aluat (pentru tarta mica) si intintem o foaie de 5mm.

7

Asezam in forma de tarta (26cm), intepam din loc in loc cu furculita, invelim in folie alimentara si punem din nou in frigider pt 20 de minute.

  9   Quiche dodo (4)

Tarta goala se coace la 200grade pt aprox. 15 minute.

 

Umplutura:

3 oua mari

160ml lapte

200g smantana grasa

patrunjel verde

bacon prajit / pt pitic piept de pui la gratar

ceapa inabusita in apa

1 bulgare de mozzarella (125g)

masline kalamata

mazare

pesmet

5  6

Am batut ouale cu sare de mare, piper, lapte, smantana, patrunjel verde.

Dupa ce s-a racit tarta am presarat putin pesmet, am adaugat ceapa inabusita, baconul prajit (pieptul de pui la gratar in tarta mica), mazarea, mozzarella.

10  Quiche dodo (6)

  Am turnat omleta (retineti in jur de 100ml pentru tarta mica) si maslinele.

11  Quiche dodo (8)

 

Se coace totul la 180 grade pt aprox 40-45 de minute, pana aluatul capata o culoare aurie.

13  12

Am servit cu salata verde.

15

Quiche dodo (12)

Cot, cot, piticot 🙂 19 luni.

DSC_0594

 

Comments

comments