Quiche este o tarta sarata coapta la cuptor, tipic bucatariei franceze. Umpluta cu o compozitie facuta din oua, lapte, smantana. De obicei aluatul este precopt, iar restul ingredientelor se adauga pe urma.
Din reteta de mai jos am pregatit un quiche mare de 26cm Ø, iar unul mic de 10cm Ø pentru pitic.
Pâte Brisée:
375g faina
135g unt rece
100ml apa foarte rece
1,5 lingurite sare de mare
1,5 lingurite zahar
In robot cu cutitele atasate se adauga faina, zaharul, untul rece taiat cubulete si se mixeaza pana se incorporeaza tot untul.
Cu robotul pornit se adauga incet apa rece in care am dizolvat sarea.
Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se tine in frigider pt 45 de minute.
Retinem putin din aluat (pentru tarta mica) si intintem o foaie de 5mm.
Asezam in forma de tarta (26cm), intepam din loc in loc cu furculita, invelim in folie alimentara si punem din nou in frigider pt 20 de minute.
Tarta goala se coace la 200grade pt aprox. 15 minute.
Umplutura:
3 oua mari
160ml lapte
200g smantana grasa
patrunjel verde
bacon prajit / pt pitic piept de pui la gratar
ceapa inabusita in apa
1 bulgare de mozzarella (125g)
masline kalamata
mazare
pesmet
Am batut ouale cu sare de mare, piper, lapte, smantana, patrunjel verde.
Dupa ce s-a racit tarta am presarat putin pesmet, am adaugat ceapa inabusita, baconul prajit (pieptul de pui la gratar in tarta mica), mazarea, mozzarella.
Am turnat omleta (retineti in jur de 100ml pentru tarta mica) si maslinele.
Se coace totul la 180 grade pt aprox 40-45 de minute, pana aluatul capata o culoare aurie.
Am servit cu salata verde.
Cot, cot, piticot 🙂 19 luni.