Raci fierti cu usturoi.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_9186

DSC_9190

 

Ingrediente:

1kg raci romanesti vii (neaparat vii. Racii fara urma de viata se arunca)

9-10 catei mari de usturoi

4 foi de dafin

1/2 lingura cu varf sare de mare

 

 DSC_9172  DSC_9178

Preparare raci: Racii vii se spala in mai multe ape reci. Insistati pe partea dorsala printre picioruse (folositi o perie), unde pot avea urme de noroi.Intr-o oala incapatoare puneti la fiert in jur de 3L de apa impreuna cu sare, usturoi si foi de dafin. Cand apa a inceput sa fiarba scufundati racii, puneti capacul si lasati la fiert pentru 5-10 minute pana se inrosesc. Pe urma stingeti focul, ridicati capacul si lasati racii in apa minim 30 de minute.

DSC_9169  DSC_9180

DSC_9181  DSC_9182

La final tot ce va ramane este sa scoateti racii din apa, sa ii asezati pe un platou si sa ii serviti. Se consuma doar carnea din clesti si din coada. Dupa ce ati scos carnea din coada, sa nu uitati sa eliminati intestinul.

DSC_9207

Iar asta e ce ramane dupa….

DSC_9209

Noi am servit racii cu garnitura de orez si legume + un sos de usturoi pregatit astfel:

Garnitura:

1 cana orez

Unt

Ulei de masline

Piper rosu

Sare de mare

Ierburi de provence

1/2 praz

Rosii cherry

Varza de bruxelles

Broccoli

Sos de usturoi:

200ml maioneza

200ml smantana/iaurt gras

4-5 catei de usturoi transformati in pasta

1 lingura ketchup

Sare de mare

Piper alb

Patrunjel verde tocat

Pentru garnitura stropiti cu ulei de masline si condimentati cu sare varza de bruxelles, rosiile, buchetelele de broccoli si coaceti in cuptorul preincalzit la 200C pentru 20 de minute. Intre timp topiti un cub de unt cu o lingura ulei de masline si sotati prazul taiat felii pana se inmoaie. Adaugati orezul fiert, sare de mare, piper rosu, ierburi de provence si amestecati.

DSC_9183  DSC_9184

Pentru sosul de usturoi amestecati toate ingredientele.

Pofta buna 🙂

DSC_9204

 

DSC_9194

DSC_9192

 

 

Comments

comments