Ravioli cu sos alb simplu sau cu gorgonzola.


Print Friendly, PDF & Email

 

Deoarece am pregatit ravioli pt toata familia si noi am vrut un sos gorgonzola, celei mici de 9 luni am pregatit sosul simplu. Asadar in functie de preferinte pregatiti sosul care va place. Daca preferati sosul alb simplu, dublati sau triplati cantitatea incat sa va ajunga.

Daca sunteti curajoase/curajosi pregatiti ravioli in casa, aici aveti reteta mea (click aici).   Sau puteti cumpara ravioli gata pregatiti din comert, cu orice umplutura.

Varianta 1, sosul simplu:

150ml smantana obisnuita de 35% (puteti folosi si smantana pt frisca de 35%)

1 galbenus de ou

3 catei de usturoi, pisati

Piper alb

1 lg fulgi de ceapa (sau 1 ceapa alba micuta tocata foarte marunt)

Patrunjel verde

Preparare: Smantana, usturoiul, piperul si fulgii de ceapa (sau ceapa tocata) se pun intr-o cratita pe foc mic si se lasa la fiert in jur de 3-4 minute amestecand des. Se adauga galbenusul, patrunjelul verde si se mai lasa la fiert cateva secunde timp in care amestecati constant cu telul. Daca sosul vi se pare prea gros mai adaugati 1 lingura de smantana. Turnati peste ravioli si serviti 🙂

   

Varianta 2, sos alb cu gorgonzola:

500ml smantana obisnuita de 35% (sau smantana pt frisca de 35%)

150g gorgonzola (sau mai putin, in functie de preferinte)

2 lg Fulgi de ceapa (sau 1 ceapa alba tocata marunt)

Sare, piper

Preparare: Smantana impreuna cu piperul si fulgii de ceapa se pun intr-o cratita pe foc mic si se lasa la fiert pana cand compozitia se ingroasa. Poate dura intre 5-10 minute. Cand sosul s-a ingrosat se adauga branza gorgonzola si se omogenizeaza cu un tel. Se mai lasa la fiert 2-3 minute si se stinge focul. Se gusta si la nevoie se adauga sare si piper dupa gust.

Turnati peste ravioli si serviti.

Pofta buna 🙂

Comments

comments