Iubesc orezul si ciupercile brune champignon, iar impreuna…..sunt perechea perfecta. Cateva sfaturi as avea inainte sa va apucati de preparat. Folositi cea mai mare si lata tigaie pe care o aveti. Stocul de pui trebuie sa fie fierbinte, asadar tineti oala cu stoc pe foc minim in timp se pregatiti orezul. Focul sub orez sa fie mereu pe moderat. Si ultimul aspect foarte important este rabdarea. Va trebui sa amestecati constant in tigaie din momentul in care adaugati orezul si pana se gateste. Daca tineti cont de recomandarile mele, in 30-40 de minute veti servi un rizotto nemaipomenit de gustos. Asadar sa aveti spor 🙂
Ingrediente 2 persoane:
1 cana orez (240ml)
1L stoc de pui fierbinte
500g ciuperci brune champignon
1 ceapa alba
4 cubulete mici de unt
1/3 cana parmezan ras
1/2 cana vin alb sec
Sare
Preparare: Ciupercile se curata cu o carpa umeda (nu se spala si nu se curata de pielita), se taie in 2 pe urma se taie lamele. Se adauga in tigaia goala impreuna cu putina sare si se soteaza pentru 10 minute pana se evapora apa din ele si capata o culoare aurie. Adaugati untul, ceapa tocata fin si continuati sa sotati totul pana se inmoaie ceapa. Amestecati constant sa nu se arda.
Adaugati orezul, amestecati bine pe urma adaugati vinul si gatiti pana aproape se evapora tot lichidul (2-3 minute).
Stocul de pui se adauga treptat, cate un polonic pe rand si nu se adauga urmatorul polonic de supa pana nu absoarbe orezul tot lichidul. E foarte important sa amestecati constant, fara sa va opriti.
Dupa ce a fiert orezul adaugati parmezanul ras si lasati pe foc doar pana se topeste toata branza. Serviti imediat.
Pofta buna 🙂