Metoda mea preferata de a conserva rosiile peste iarna. Le prefer in locul bulionului. Isi pastreaza aroma si parfumul de rosii proaspete. Puteti folosi rosii de vara, rosiile romanesti, rosii cherry intregi.
Rezista peste iarna fara nici o problema. Am gasit in pivnita un borcan de acum 3 ani si inca arata impecabil, iar gustul a ramas neschimbat.
Metoda:
Puneti apa la fiert intr-o oala mare si lata. Faceti un X pe fundul rosiilor (se taie usor pielita), si scufundati-le cateva secunde in apa care clocoteste. Rosiile se scot cu o spumiera si se decojesc. Cand le decojiti, lucrati deasupra unui bol sau vas, sa strangeti tot sucul lasat.
Eu avand rosii mici, le-am lasat intregi, daca sunt mari, se taie in 2 sau 4. Rosiile decojite se pun in borcane sterilizate si se apasa usor sa se aseze bine.
Se completeaza cu sucul strans pana borcanele sunt aproape pline, pe urma se pune capacul si se strange.
Pe fundul unei oale incapatoare asezati un prosop, puneti borcanele inchise si turnati apa pana oala e pe 3/4 plina. Puneti totul pe foc mediu si fierbeti pana ramane 1/3 din apa.
Sau puteti apela la cuptor: Pe fundul unei tavi asezati un prosop, puneti borcanele si umpleti 3/4 din tava cu apa. Se coace la 150 grade aprox. 20-25 minute din momentul in care incepe sa fiarba compozitia (se observa cum clocoteste)
Atat. E natural, fara conservanti si delicios. Se poate transforma usor in piure, sau se pune ca atare in diferite preparate.
Micul ajutor la sters borcane 🙂