Daca va plac rosiile uscate din comert, sigur va veti indragosti de cele pregatite in casa. Este mult mai gustos si 100% natural. Dureaza cateva ore pana se pregatesc, dar promit ca merita. Oricum cuptorul face o mare parte din treaba.
Ingrediente:
Rosii (soiuri cat mai carnoase)
Usturoi
Busuioc
Sare de mare grunjoasa
Ulei de masline extravirgin
Preparare: In primul rand spalam rosiile si le stergem sa fie perfect uscate.
Se taie in doua si se scoate miezul.
Se aseaza in tava fara sa se atinga intre ele,presaram cu sare de mare grunjoasa si le punem in cuptor la uscat la 95grade C pe ventilatie.
La mine a durat 3,5 ore pana au fost gata, deoarece aveam rosii micute. In functie de soiul/marimea de rosii folosite, timpul se poate modifica pana la 5 ore. Ele trebuie sa se usuce, dar sa ramana totusi flexibile. Din 1300g rosii (cantarite intregi), am ramas cu 80g rosii uscate.
Am sterilizat un borcan de 300ml, am indesat rosiile, frunzele de busuioc si usturoiul.
Pe urma am turnat uleiul de masline pana au fost complet acoperite si am tasat bine compozitia, sa iasa tot aerul. Se pune capacul si se poate tine in frigider pana la 3-4 saptamani.
Daca doriti sa le pastrati pentru iarna, pe fundul unei tavi inalte asezati un prosop, puneti borcanele si turnati apa pana aproape de baza. Puneti in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 20-30 minute.
Sunt nemaipomenit de gustoase!