Rulada cu caramel si jeleu de visine.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_9682

Ingrediente rulada 38×28:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri ulei

3 linguri faina

2 linguri pudra de cacao

 

Ingrediente crema de caramel:

500g mascarpone

4-5 linguri caramel clasic (click pentru reteta)

 

Ingrediente jeleu de visine:

Visine ( am folosit aprox 600g visine congelate)

2-3 linguri zahar brut

15g gelatina granule (1,5 plicuri)

 

Pentru topping am folosit sos de caramel sarat si sos de caramel clasic. Aici gasiti si retetele.

 

Preparare: In primul rand pregatim jeleul. Am pus pe foc mediu visinele congelate impreuna cu zaharul brut si le-am gatit  pana s-au inmuiat de tot, amestecand uneori. A durat in jur de 15-20 de minute. Am transferat totul in blender si am transformat visinele in piure. La final avem nevoie de 500ml piure. Pana s-au gatit visinele am pus la hidratat gelatina in apa rece pentru 10 minute, pe urma am topit-o pe baie de abur si amestecat cu piureul caldut (nu trebuie sa fie fierbinte cand adaugam gelatina). Am turnat lichidul intr-o tava dreptunghiulara mai mica tapetata cu folie si lasat in frigider pentru cateva ore pana se intareste jeleul. (sau in congelator pentru cel mult 1 ora).

DSC_9584  DSC_9589  DSC_9632

Pe urma m-am apucat de foaia de rulada. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul. Cu ajutorul unei spatule am incorporat cu grija galbenusurile, pe urma uleiul iar la final faina cernuta cu pudra de cacao. (aici gasiti mai multe informatii despre rulada) Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175C pentru 15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, NU se ruleaza in prosop cald. Dupa ce s-a racit, se elimina hartia de copt.

Pana s-a racit foaia, am pregatiti crema. Am mixat branza mascarpone (sa fie la temperatura camerei) pentru 1 minut, am adaugat caramelul si am omogenizat bine…..si crema este gata.

DSC_9629  DSC_9630

Asamblare: Am decupat inimioare mici din jeleu. In mijlocul ruladei am intins jumatate din crema, pe urma am aranjat inimioarele pe mijloc si le-am acoperit cu cealalta jumatate din crema. Trebuie sa avem o forma tubulara. Am rulat cu grija  si taiati excesul de rulada. Inveliti in folie si lasati in frigider pentru 1 ora. Pentru topping, eu am optat pentru sos de caramel sarat si clasic.

DSC_9634  DSC_9635  DSC_9636  DSC_9637  DSC_9639

Pofta buna 🙂

DSC_9681

 

 

Comments

comments