Anul acesta ne-a crescut foarte mult mac in gradina asadar am inceput sa il folosesc in preparate. Deoarece am in congelator multe albusuri, am pregatit reteta in totalitate cu albusuri congelate. Pentru foaia de rulada am asteptat sa se dezghete iar pentru bezea am pus albusurile in stare congelata in bol.
Ingrediente foaie de rulada 27×37:
6 albusuri
150g zahar
150g faina
100ml ulei
3 linguri cu varf mac
3 linguri nuca de cocos
Ingrediente crema de lamaie:
300g mascarpone
3 linguri zahar pudra
Zeama de la 1 lamaie mare
6-7 linguri de mac
Ingrediente bezea:
2 albusuri
100g zahar
Un praf de sare
1/2 lingurita zeama de lamaie
Sirop de lamaie:
Zeama de la 1/2 de lamaie
50ml apa
Preparare: In primul rand pregatiti foaia de rulada.
1. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Cu o spatula se incorporeaza uleiul. Faina, macul si nuca de cocos se amesteca si se incorporeaza treptat in spuma de albusuri. Compozitia se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 175C pentru 12-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava fara sa se ruleze.
2. Pentru crema de lamaie se amesteca branza mascarpone, zeama de lamaie, zaharul pudra si 2 linguri de mac.
3. Bezea: Zaharul, zeama de lamaie, praful de sare si albusurile (eu le-am pus direct congelate) se pun intr-un bol de inox pe care il asezati pe baie de abur pe foc minim (bolul se aseaza peste o alta oala mai mica in care clocoteste apa care nu trebuie sa atinga fundul bolului). Amestecati constant cu un tel pana se infierbanta albusurile si devin spumoase (3-4 minute). Luati bolul de pe baia de abur si mixati albusurile timp de 5-8 minute la viteza mare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.
6. Pentru siropul de lamaie se amesteca apa cu zeama de lamaie.
Asamblare: Peste foaia racita de rulada se intinde crema de lamaie, se presara cele 5 linguri de mac si se ruleaza cu grija sa nu se rupa. Insiropati rulada cu o pensula pe urma acoperiti-o cu bezea. Cu ajutorul unui arzator de bucatarie rumeniti usor bezeaua. Daca nu aveti arzator rumeniti bezeaua in cuptor pe functia grill pentru 1-2 minute.
Pofta buna 🙂