Astazi este 1 iunie asadar nu se putea fara un desert pregatit cu mare drag pentru copilul meu dar si pentru copilul din mine. Binenteles am pregatit o rulada cu vanilie si capsuni culese din gradina noastra 🙂
La multi ani copii frumosi 🙂
Ingrediente foaie rulada 27×37:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
3 linguri faina
2 linguri karob (se poate folosi pudra de cacao)
Ingrediente pentru mousse:
500ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
2 plicuri intaritor de frisca
350g capsuni
1 pastaie de vanilie
Preparare: Smantana pentru frisca se bate spuma impreuna cu intaritorul, zaharul pudra si bobitele din pastaia de vanilie. Capsunele se zdrobesc cu furculita si se pun cateva minute intr-o strecuratoare sa se scurga cat mai mult din lichid. Pe urma se adauga peste frisca si se amesteca cu o spatula. Se tine in frigider pana ii vine randul.
Pentru foaia de rulada albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula, dupa care se adauga uleiul si se amesteca incet iar la final faina si karobul cernute impreuna care se incorporeaza cu miscari lente pentru a nu se lasa spuma. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175C pentru 15-16 minute. Se lasa sa se raceasca in tava fara sa se ruleze.
Intindeti 3/4 din crema peste foaia de rulada avand grija sa lasati 1cm liber la ambele capete si rulati cu grija. Intindeti restul cremei deasupra ruladei si decorati cu fragute si capsuni. Daca pregatiti rulada in avans atunci va recomand sa o rulati in hartie de copt sau folie si sa o tineti in frigider peste noapte. Intindeti crema oprita si decorati cu fructe in ziua servirii.
Pofta mare 🙂