Ingrediente foaie de rulada 27x37cm:
6 oua
6 linguri zahar (am folosit zahar din nuca de cocos)
6 linguri ulei
6 linguri faina
Ingrediente mousse de cocos:
200ml smantana pt frisca minim 30%
400ml lapte de cocos
3-4 linguri zahar pudra
15g gelatina granule
Extra: zmeura, afine, zahar brut
Preparare dulceata de afine: Afinele (2-3 pumni) impreuna cu zaharul brut (1-2 linguri) se pun intr-o cratita pe foc mediu si se gatesc timp de 10-15 minute pana se ingroasa compozitia. Amestecati constant cu lingura de lemn. Lasati sa se raceasca complet.
Preparare mousse de cocos: Smantana pentru frisca se bate spuma cu zaharul pudra, se toarna deasupra laptele de cocos si se amesteca bine cu un tel. Puneti deoparte pana pregatiti gelatina. Gelatina se hidrateaza in 100ml apa rece pentru 10 minute dupa care se pune pe baie de aburi si se topeste. Se lasa sa se racoreasca cateva minute pe urma adaugati o mica parte din mousse-ul de cocos peste gelatina racorita si omogenizati. Abia acum turnati in fir subtire amestecul de gelatina in bol peste mousse-ul de cocos, amestecand constant cu telul. Mutati bolul cu crema in frigider sa se intareasca si intre timp pregatiti foaia de rulada.
Preparare foaie de rulada: Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se trece pe lingura de lemn sau spatula si se incorporeaza pe rand galbenusurile, pe urma uleiul si la final faina cernuta. Incorporati cu miscari lente sa nu se lase aluatul. Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, nivelati si coaceti pentru 16 minute pe 175C. Lasati sa se raceasca in tava fara sa o rulati. Cat timp nu uscati blatul nu va crapa in timpul rularii.
Asamblare: Peste foaia de rulada racita se intinde mousse-ul de cocos care pana acum trebuia sa se intareasca si se niveleaza. Se aseaza deasupra cremei zmeura si dulceata de afine dupa care se ruleaza cu grija. Optional puteti pastra putin din crema pe care o intindeti deasupra ruladei a doua zi (chiar daca se intareste). Inveliti rulada in folie alimentara si tineti in frigider peste noapte. A doua zi intindeti crema pastrata peste rulada si presarati din belsug cu fulgi de nuca de cocos. Daca doriti puteti sa decorati lateralele ruladei cu patratele de ciocolata cu menta. Serviti cu mare pofta 🙂