Rulada din albusuri, cu crema de lapte condensat cu cacao si visine.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0038 (6)

Mi se intampla foarte des sa raman cu albusuri dupa ce pregatesc o maioneza sau o crema de vanilie. Cel mai des congelez albusurile, dar intr-o zi m-am pus pe experimentat si s-a nascut aceasta foaie de rulada pregatita in totalitate din albusuri. Rezulta o rulada elastica, pufoasa.

Ingrediente  foaie:

4 albusuri  (160g)

100g zahar

100g faina

5 linguri ulei (70ml)

 

Ingrediente crema:

200 ml smantana pentru frisca

Un tub de 150g lapte condensat cu cacao (sau amestecati 120g lapte condensat cu 2-3 linguri nutella)

100 ml. lapte cald

1 lingura/10g gelatina granule

1 lingura miere (se elimina daca folositi nutella)

1 lingurita extract de vanile

+ visine

Mod preparare blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul.

DSC_0001 (6)

Pe urma cu o spatula se incorporeaza uleiul si la final faina, cu miscari lente. Se tapeteaza o tava (36×27) cu hartie de copt si se intinde compozitia. Se coace la 175 grade C. pentru 15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, fara sa se ruleze. Dupa racire completa se elimina hartia de copt si se pregateste crema.

DSC_0002 (5)

 

Preparare crema: Se lasa gelatina la hidratat pt 10 minute in 80ml apa rece, pe urma se topeste pe baie de abur si se amesteca cu laptele caldut. Se toarna laptele condensat intr-un bol, se adauga gelatina cu laptele, mierea si se amesteca. La final se adauga smantana batuta spuma, extractul de vanilie si se omogenizeaza. Crema se tine in frigider pentru 15 minute.

DSC_0003 (7)

Dupa ce crema s-a intarit putin, se intinde  peste blat lasand liber 1cm din margini, se aseaza visinele si se ruleaza.

DSC_0004 (4)  DSC_0006 (5)

Rulada se inveleste in folie alimentara si se lasa in frigider peste noapte.

 

 

Comments

comments