Rulada dungata cu crema de ciocolata infuzata cu pastai de tonka si dulceata de capsuni.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0141

DSC_0165

DSC_0149

Un titlu lung, dar trebuia sa prezint toate ingredientele importante din reteta. Nu exista desert mai apropiat de inima mea, decat banala rulada. Pur si simplu o ador, sub orice forma, culoare sau cu orice crema. Iar ce va prezint mai departe, intrece toate ruladele pregatite pana acum, datorita cremei. Ingredientul secret e pastaia de tonka.

Ingrediente rulada 37x27cm:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri ulei

4 linguri faina

1 lingura pudra de cacao

Ingrediente crema:

3 galbenusuri

300ml lapte

1 pastaie de tonka

50g zahar

20g faina

20g amidon

100g ciocolata neagra, minim 50% cacao

+dulceata de capsuni (accesati linkul pt reteta) sau orice alta dulceata va place

 

Preparare: In primul rand pregatiti crema de ciocolata deoarece are nevoie de timp sa se raceasca. Modul de preparare este cel descris aici (accesati linkul), doar trebuie sa adaugati pastaia de tonka rasa in lapte, pe urma puneti la fiert si urmati reteta. Continuam cu blatul.

DSC_8235 DSC_8419 DSC_0125

In primul rand cantariti vasul gol in care urmeaza sa bateti albusuile si retineti cate grame are, vedeti  mai tarziu de ce va cer asta. Albusurile se bat spuma cu zaharul, pe urma se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula, urmeaza uleiul pe care la fel il incorporati cu grija. Puneti vasul cu ouale pe cantar, scadeti greutatea vasului gol si impartiti crema in 2 parti egale. In prima parte incorporati cu grija 2,5 linguri faina cernuta, iar in a doua parte din crema incorporati 1 lingura pudra de cacao si 1,5 linguri faina cernute impreuna. Puneti o punga intr-un pahar sau vas inalt si subtire si turnati o crema pe urma faceti nod. Procedati la fel si cu a doua crema. Sau si mai simplu, folositi pungi de patiserie.

DSC_0117 DSC_0118 DSC_0119

Tapetati tava cu hartie de copt, taiati varful la o punga si trasati dungi pe hartia de copt. Procedati la fel si cu a doua crema. Cand ati terminat loviti tava de cateva ori de blat sa se aseze putin aluatul. Coaceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 15 minute. Lasati sa se raceasca complet in tava pe urma eliminati hartia. NU trebuie sa rulati rulada cat e calda in prosop. Cat timp respectati timpul si gradele, veti avea o foaie de rulada foarte elastica care nu se rupe la rulare. Aici aveti si poze cu intreg procesul de preparare al unei rulade (accesati linkul).

DSC_0120 DSC_0121 DSC_0122

Bun. Am terminat de pregatit totul, acum trecem la ultima etapa.

Intindeti crema de ciocolata racita peste foaia de rulada (pe partea de sus) trasati 3 dungi pe lungime si umpleti adanciturile cu dulceata. Rulati cu grija, inveliti in hartia de copt ce ati dat-o jos sau in folie si tineti in frigider peste noapte. Va recomand sa aveti rabdare si sa nu taiati rulada imediat deoarece crema devine mai delicioasa si mai aromata a doua zi. Am observat ca orice crema pregatita cu boabe de tonka e mai gustoasa a doua zi. Eu am pregatit crema cu 2 zile inainte.

DSC_0126  DSC_0127  DSC_0132

 

A doua zi nu va ramane decat sa feliati rulada si sa mancati cu mare pofta 🙂

DSC_0159

 

Ia uitati micul controlor <3

DSC_0130

Comments

comments