Rulouri cu frisca


Print Friendly, PDF & Email

 

dsc_7222

dsc_7225

dsc_7230

Ce faci cand visezi la un dulce rapid cu frisca si sti ca ai un pachet de foietaj in frigider? Rulouri cu frisca 🙂 A fost ocazia perfecta sa imi testez formele de cozonac secuiesc ( kürtős kalács). Daca nu aveti astfel de forme puteti folosi forme pentru rulouri din acelea metalice sau role de carton pe care sunt invelite hartiile de bucatarie. Daca folositi rola de carton acesta trebuie invelit in primul rand in folie de aluminiu pe urma in hartie de copt. Cand folosesc foietaj din comert il prefer pe cel din lidl care are cele mai putine ingrediente din ce am observat. Daca doriti sa pregatiti in casa foietajul va las reteta mea (click aici pentru reteta).

 

Ingrediente pt 6 rulouri mari:

400g foietaj

1 ou batut cu furculita

Zahar tos

Aprox. 800ml smantana pentru frisca (am folosit smantana fermentata five continents de 32%)

3-4 linguri zahar pudra

1/2 pastaie de vanilie sau 1 lgt extract de vanilie

100g ciocolata amara + nuca de cocos, nuca macinata

 

Preparare: Foietajul se taie fasii de 2cm latime. Formele de lemn se invelesc in hartie de copt (hartia se uda cu apa rece si se stoarce bine, pe urma se foloseste pe forme), daca folositi forme metalice se ung cu ulei. Fasiile de foietaj se ruleaza pe forme, dupa care se ung cu oul batut si se tavalesc prin zaharul tos. Si acum o mica improvizatie daca folositi forme ca ale mele: am pus 2 ţăruşi pentru frigarui in cuptor peste care am asezat formele. Obligatoriu se aseaza hartie de copt pe fundul cuptorului deoarece zaharul va curge. Eu am invelit manerele in folie de aluminiu dar nu este necesar.

dsc_7196 dsc_7201 dsc_7213 dsc_7200

Rulourile se coc in cuptorul preincalzit la 200C (caldura sus-jos) pentru 10 minute dupa care se intorc si se mai coc pentru 5 minute. Daca au ramas parti necoapte se continua coacerea pana rulourile capata o culoare aurie peste tot. Stati cu ochii mereu pe cuptor sa nu riscati sa se arda.

dsc_7209

Dupa coacere se scot din cuptor si se scot de pe forme tragand de hartia de copt. Se elimina hartia de copt si se lasa sa se raceasca complet.

dsc_7214  dsc_7215

Intre timp smantana se bate spuma cu zaharul pudra si bobitele din pastaia de vanilie. Se muta in frigider.

dsc_7205x  dsc_7203x 

 dsc_7206  dsc_7210

Ciocolata se topeste pe baie de aburi.

Rulourile complet racite se scufunda in ciocolata topita si se presara cu nuca de cocos sau nuca macinata si se pun in frigider pt 10 minute dupa care se pot umple cu frisca si servii imediat.

dsc_7219

Pofta buna 🙂

dsc_7224

 

 

 

 

 

Comments

comments