Ingrediente:
Aprox. 700g vinete coapte, curatate si lasate la scurs.
6 capatani de usturoi
Sare de mare/piper
Ceapa rosie (optional)
Pt. maioneza: 2 linguri mustar, 50ml ulei, 2 linguri smantana grasa, sare, piper.
Prima data pregatim maioneza: Peste mustar adaugam uleiul in fir subtire si amestecam bine, pe urma adaugam smantana grasa, sarea, piperul si omogenizam.
Usturoiul intreg se pune intr-o tigaie grill incinsa bine si le coacem pentru 10-15 minute pana se inmoaie miezul.
Dupa ce se racesc taiem putin din partea de sus a usturoiului si il strangem intre degete pana iese tot miezul.
Miezul se zdrobeste cu furculita sau in mojar.
Tocam vinetele in robot sau intr-un mojar.
Adaugam peste ele maioneza, usturoiul copt,sare, piper si optional ceapa rosie tocata marunt.
Pofta buna 🙂