Saratele fragede cu untura.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:
250g ricotta (sau mascarpone, branza de vaci)
150g untura de porc (am folosit untura de mangalita)
300g faina (tip 550 am folosit)
Optional: 1/2 lg ierburi de provence

Preparare: Toate ingredientele se adauga in bolul robotului cu carligul atasat si se framanta un aluat usor moale dar nelipicios. Daca cumva aluatul este prea moale mai adaugati faina (posibil sa se intample asta daca folositi mascarpone). Daca folositi branza de vaci pastrati 50g de faina deoarece fiind mai uscata este posibil sa nu fie nevoie de intreaga cantitate. La final daca aluatul inca este lipicios adaugati si restul de faina treptat. Se poate framanta si manual.

 

Bila de aluat se inveleste in folie alimentara si se lasa in frigider pentru 1-2 ore sau peste noapte.


Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti o foaie dupa care o impaturiti in 3 si intindeti din nou o foaie de 3-4 mm grosime. Decupati saratele sau biscuiti sub diferite forme. Peste o tava de saratele am presarat deasupra drojdie inactiva si emmentaler ras (pentru copii) iar peste cealalta tava parmezan ras (pt adulti) . Sau puteti opta pentru susan sau mac. Se poate presara si sare daca nu consuma copii sub 2 ani.

   
Incingeti cuptorul la 200C caldura sus-jos, tava pe raftul din mijloc si coaceti saratelele timp de 15 minute sau pana ce se rumenesc putin. Se pastreaza in cutii de plastic sau metal.


Rezulta 2 tavi pline care se termina foarte repede.

Pofta buna 🙂

Comments

comments