Sos de ceapa.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_9509

Ingrediente pentru 300ml sos:

2 cepe medii albe

Unt

Sare grunjoasa de mare

2 catei mari de usturoi

200ml maioneza

300ml smantana fermentata sau iaurt 10%

1 lingura ketchup

 

Preparare: Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mare si incapatoare, adaugati ceapa taiata solzisori si lasati la sotat pe foc mic pentru 20-30 de minute pana se caramelizeaza si capata o culoare aurie (daca nu va place ceapa foarte caramelizata, lasati mai putin timp pe foc). Amestecati din cand in cand sa nu se arda ceapa. Adaugati in tigaie pasta de usturoi (pregatita din 2 catei de usturoi si putina sare grunjoasa de mare) si mai lasati pe foc pentru 1-2 minute. Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca complet.

DSC_9467  DSC_9468  DSC_9474  DSC_9475

Maioneza am pregatit-o din 1 galbenus crud, 1 lingurita mustar cu miere si ananas (orice alt mustar este bun) si ulei cat sa rezulte in total 200ml maioneza.

DSC_9476  DSC_9478

Pe urma am adaugat smantana, ketchup-ul, ceapa caramelizata si am omogenizat. La nevoie mai adaugati sare.

DSC_9479  DSC_9480

Lasati sosul in frigider macar 1 ora, pe urma serviti langa carne de pui, porc, cartofi copti, chiftele…..orice va trece prin cap.

 

Sursa.

Comments

comments