Sos de ciuperci.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_9663

DSC_9654

DSC_9666

Imi plac foarte mult ciupercile. Iar in ultima perioada nu imi lipsesc ciupercile champignon brune din frigider. Cum am terminat caserola de 500g, ma grabesc la magazin sa cumpar. Imi plac sub orice forma. Cu orez sau bulgur, supa crema, coapte in cuptor cu usturoi sau sos de ciuperci, servit cu spaghete. O nebunie <3

Ingrediente:

500g ciuperci brune champignon (au un gust mult mai intens, fata de cele albe)

500ml smantana pentru frisca

3-4 catei mari de usturoi

Sare de mare, piper

Unt, ulei de masline

 

Curatati ciupercile cu o carpa curata si umeda. Va rog nu le spalati,  absorb apa ca un burete si nu vrem asta deoarece ciupercile oricum contin foarte multa apa. E suficient sa se stearga bine. Acum taiati ciupercile lamele groase si puneti-le deoparte. Topiti o lingura de unt cu 2 linguri ulei de masline in cea mai mare tigaie pe care o aveti (a mea are 32cm), adaugati ciupercile si amestecati bine. Adaugati si sare. Lasati pe foc mediu pentru aprox 10 minute fara sa amestecati.

DSC_9522  DSC_9365

Vrem sa se evapore toata apa din ciuperci si sa capete o culoare aurie, dar fara sa se arda. Dupa ce s-au rumenit pe o parte amestecati si mai lasati pe foc pentru alte 5 minute.

Asa vrem sa arate la final.

DSC_9644

Adaugati usturoiul transformat in pasta impreuna cu sarea si piperul (am folosit un mojar)

DSC_9363

amestecati bine pe urma adaugati smantana pentru frisca si lasati sa fiarba la foc mic pentru 5-10 minute pana se ingroasa sosul si capata o culoare bej. Amestecati din cand in cand. Gata.

DSC_9370 DSC_9649 DSC_9650

Serviti cu spaghete sau orice alt tip de paste. Sosul este nemaipomenit de gustos si aromat.

Pofta buna 🙂

 

 

Sursa.

 

Comments

comments