Cand vine vorba de pizza, prefer sa pregatesc in casa sosul. Il folosesc sa ung blatul, dar si la servire in loc de ketchup. Acelasi sos se poate amesteca cu niste bacon prajit + paste fierte, si avem o masa pe cinste. Sau orice reteta va vine in minte unde doriti sa folositi sos de rosii.Daca il preferati picant, adaugati fulgi de chilli dupa ce ati oprit focul.
Reteta e foarte foarte simpla. Avem nevoie de:
Un borcan de 800ml rosii conservate, sau rosii proaspete
2 capatani de usturoi
Ulei de masline
Sare, piper
1 lingura rasa de zahar
1 lingura oregano
1 pumn busuioc verde sau 1 lingura busuioc uscat
In primul rand rosiile se mixeaza in blender, indiferent daca ati optat pentru rosii conservate sau proaspete.
Usturoiul se taie rondele si se adauga in tigaie impreuna cu putin ulei de masline.
Se lasa pe foc mic pentru 1-2 minute, amestecand mereu. Se adauga rosiile pasate, sare, piper, oregano si se pune capacul.
Se lasa la fiert pe foc mediu pana sosul incepe sa se ingroase.
Poate dura pana la 30 de minute. Dupa ce sosul a ajuns la consistenta dorita, se adauga zaharul, busuiocul si se stinge focul.